Piftie de porc, rețeta Sandei Marin. Ingredientul secret pe care ea îl adăugă
„O femeie extrem de meticuloasă, care ducea la bun sfârşit orice făcea, fie că era vorba de nişte gustoase plăcinte cu vişine, de vreo treabă de croitorie sau de îngrijirea fermei de la Băneasa“, așa era descrisă Cecilia Maria Zapan, supranumita și Sanda Marin, de nepoata sa. Însă Cecilia Zapan nu era dor o gosodină desăvârşită, ci şi o femeie modernă, în pas cu timpurile, „care îşi conducea automobilul cu multă dezinvoltură“.
Author: Alina Raducu marți 22 decembrie 2020 , 15:17
Vă vom prezenta o rețetă de piftie de porc, descoperind astfel secretele Sandei Marin, din bucătărie
Piftia, este un fel de mâncare care se pregătește de obicei pentru masa de Crăciun. Se poate pregăti din carne de pui, carne de porc sau pește, în funcție de preferințele fiecăruia.
Din bogata listă de reţete din celebra Carte de Bucate a Sandei Marin, am ales să vă prezentăm modul de preparare și secretul piftiei de porc, pe care o puteți pune pe masa de Crăciun.
Care este ingredientul secret pe care ea îl adăuga în piftie, Sanda Marin?
Astfel, avem următoarele ingrediente pentru piftia de porc:
Mod de preparare: Piftiile se pot face din picioare şi urechi de porc şi din picioare de viţel, mai gustoase sunt cele amestecate. Se pun la fiert într-un vas cu apă rece 2 picioare de porc şi 2 de viţel, bine spălate şi curăţate. Se lasă să fiarbă descoperite la foc mic şi se ia spuma din când în când.
Se sărează. Sunt gata atunci când carnea se desface uşor de pe os. Se scot oasele înainte de a se răci şi se aşează carnea în farfurii. Zeama se curăţă de grăsime şi se încearcă dacă este destul de legată punând câteva picături pe o farfurioară.
Dacă acestea se întăresc bine la rece, se dă la o parte oala cu zeamă şi se lasă să se limpezească.
Dacă nu, se lasă pe foc, să mai dea câteva clocote. După gust, se pune puţin usturoi pisat în zeamă înainte de a fi strecurată. Se toarnă apoi zeama peste carnea din farfurii şi se lasă să se prindă. Înainte de a fi servite, piftiile se pot răsturna, ştergând înainte fundul farfuriilor cu un şervet muiat în apă fierbinte. Așadar așa se pregătește o piftie de porc delicioasă pentru masa de Crăciun.