Utilizarea vaccinului anti-Covid-19, fabricat de laboratoarele Pfizer/BioNTech, a fost autorizată de Elveţia, a anunţat, sâmbătă, autoritatea de reglementare sanitară Swissmedic, informează AFP.

"După o examinarea meticuloasă a informaţiilor disponibile, Swissmedic a concluzionat că vaccinul contra Covid-19 al Pfizer/BioNTech este sigur şi că avantajele sunt mai mari decât riscurile", a anunţat autoritatea într-un comunicat.

Prima oară când Elveția aprobă un vaccin împotriva Sars-Cov-2

Este pentru prima oară când un vaccin împotriva coronavirusului este autorizat în Elveţia.

elveția  vaccinul Pfizer/BioNTech
Elveția - coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin- wowbiz.ro

Citeste si: Vaccinarea anti-COVID-19 ar putea începe înainte de noul an și în România

Elveţia, ţară de 8,6 milioane de locuitori, şi-a asigurat accesul la 15,8 millioane de doze, negociate cu trei laboratoare diferite: 3 milioane cu Pfizer-BioNTech, 7,5 milioane cu Moderna şi 5,3 milioane de doze cu AstraZeneca. Două doze per pacient sunt necesare pentru cele trei vaccinuri.

Citeste si: Nelu Tătaru, anunț important: Primele doze de vaccin anti-COVID, care vor ajunge în ţară, vor fi direcționate către spitale. Când se va face vaccinarea pentru populația generală


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si