Tulpina mutant de coronavirus a făcut, se pare, prima victimă. Este vorba de un bărbat trimis cu două săptămâni în urmă în ţară cu aşa-numitul "avion al condamnaţilor", adică persoane eliberate din penitenciare.

Tânărul a murit cu patru zile în urmă, dar au fost trimise probe pentru a stabili mutaţia virusului abia miercuri, potrivit Observator News. Nu se știe de ce au aşteptat atât de mult medicii şi autorităţile din Olt.

 

Citeste si: Spray-ul nazal care ucide coronavirusul într-un minut

Bărbatul mort de COVID-19, întors din Marea Britanie

Bărbatul s-a întors din Marea Britanie pe 13 ianuarie. A venit în ţară cu un transport special în care erau mai mulţi români condamnaţi pentru tâlhărie, viol sau furt calificat. La intrarea în România, bărbatului i s-a spus că trebuie să stea în carantină până pe 26 ianuarie.

Pe 20 ianuarie, el a ajuns la compartimentul de urgenţe de la spitalul din Caracal, cu simptome respiratorii. Testul rapid a ieşit negativ, dar i s-a făcut o radiografie care a arătat că are plămânii afectaţi în proporţie de 75%.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Medicii au suspectat că e infectat cu Sars-Cov 2, aşa că au decis să îl trimită la Slatina.

Citeste si: Spray-ul nazal care ucide coronavirusul într-un minut

Testul PCR, pozitiv. Urmează secvențierea

"Se recoltează test PCR care e pozitiv. Aparatul nostru RT PCR nu poate să lucreze secvenţiere pentru noua tulpină. Au fost trimise probe către unul din laboratoarele din Bucureşti pentru secvenţiere", a declarat Florin Popa, purtător de cuvânt Spitalul Slatina.

Tot în cursul zilei de miercuri s-a aflat că există alte trei cazuri de infectare cu mutaţia supercontagioasă, arată sursa citată.

Bărbatul din Olt a murit pe data de 23 ianuarie. Suferea de obezitate, iar boala a evoluat rapid. Florin Homorean, prefectul de Olt, spune: "S-au trimis în această dimineaţă către un laborator din Bucureşti. Am luat decizia asta ieri, având în vedere că mai sunt două persoane care au devenit pozitive în jurul lui şi pentru că este foarte contagios".

În Olt, s-a solicitat intensificarea controalelor la cei întorşi din Marea Britanie, ca să ştie dacă se respectă carantina. În cazul decesului suspect, primarul localităţii în care era izolat tânărul decedat nu ştia că acesta nu are voie să părăsească locuinţa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si