Ion Cristoiu a vorbit despre disensiunile dintre George Simion şi Şoşoacă. “E limpede că, deși, cel puțin teoretic, George Simion și Diana Șoșoacă au aceeași platformă, în chestiunea formelor de acțiune, ei se deosebesc ca de la cer la pămînt.

Manifestații de stradă a organizat și PSD într-o vreme. Participanții lăsau clar impresia c-au fost aduși cu convocatorul. Protestul trecea în ochii opiniei publice drept o acțiune de partid, dacă nu chiar și de stat.

Un protest de treabă. Civilizat, ordonat, cu lozinci bine scrise sau bine desenate, cu slogane distribuite atent participanților.

N-am nici o îndoială că AUR beneficiază de simpatizanți. Prin urmare, protestatarii n-au fost aduși cu convocatorul. Da, dar impresia generală lăsată de aceste manifestații nu diferea prea mult de cea lăsată de manifestațiile PSD. Impresia unor acțiuni de partid.

"Sunt convins că Diana Șoșoacă va fi dată afară din partid"

Citeste si: Sebastian este de negăsit. Familia băiatului a fost testată cu detectorul de minciuni

Citeste si: Florin Cîţu: „Redeschiderea şcolilor se va realiza cu ajutorul unui plan bine stabilit de măsuri elaborate de Ministerul Educaţiei si Ministerul Sănătăţii”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Acțiunile de protest ale Dianei Șoșoacă au fost net diferite. Scandaloase, violente, chitite pe încălcarea ordinii. Ele au lăsat impresia că exprimă o emoție violentă: Exasperarea față de faptul că după Piatra Neamț, alți români veniți la spital ca să se însănătoșească mureau arși într-un incendiu.

De la intrarea în Parlament, George Simion încearcă să-și facă loc în lumea bună a politicii. Cînd împotriva AUR s-a declanșat, evident, și cu complicitatea PSD, o campanie menită a-l prezenta drept un partid nefrecventabil, George Simion s-a grăbit să demonstreze contrariul.

Acuzațiile și etichetările erau mincinoase, cum sînt de obicei acuzațiile și etichetările presei militarizate din România postdecembristă. George Simion a respins aceste acuzații și etichetări. Și bine a făcut. Numai că el, deși știa că aceste acuzații și etichetări sînt mincinoase, expresia transpunerii în practică a unor înalte indicații și nu a unor convingeri autentice, s-a străduit pe cît a putut de tare să fie politicos.

Diana Șoșoacă a ales o altă formulă de acțiune: Acțiunea violentă, care sfidează ordinea stabilită.

Sunt convins că Diana Șoșoacă va fi dată afară din partid. AUR va vrea să arate astfel că e un partid care poate fi invitat la Guvernare. Da, dar nu-l va invita nimeni. În veci!”, a scris jurnalistul, pe propriul blog.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si