Potrivit noilor reguli impuse, oricine va dori să intre în Austria va fi nevoit mai întâi să se înregistreze online iar după intrarea în țară să se autoizoleze timp de zece zile. Cei care vor călătorii în această țară pot scurta perioada de carantină până la cinci zile dacă vor face un test gratuit PCR sau antigen pentru Coronavirus, a anunțat locotenent-colonelul Robert Kiss în timpul unei conferinţe de presă online.

Austria a impus noi reguli pentru cei care vor călători pe teritoriul țării

Totodată, cei care vor fi exceptaţi de la noile reguli vor fi lucrătorii transfrontalieri, cei sezonieri şi cei forestieri, călătorii de pe cursele internaţionale şi cargo de tranzit, dar şi persoanele care se vor deplasa în Austria pentru tratament medical.

În același timp, transportatorii de marfă trebuie să aştepte în jur de două ore la punctele de trecere a frontierei Roszke şi Tompa, de la graniţa cu Serbia, a mai precizat Kiss.

Noi reguli pentru călători la intrarea pe teritoriul Austriei
Noi reguli pentru călători la intrarea pe teritoriul Austriei

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

În privința Ungariei, Robert Kiss a explicat că poliţia a efectuat proceduri împotriva a 35.554 de persoane care au încălcat interdicţia de circulaţie în timpul nopţii, introdusă în noiembrie.

De asemenea, MAE a anunțat că, începând de pe data de 10 februarie 2021, toate persoanele care călătoresc în Austria trebuie să prezinte la intrarea în țară, un rezultat negativ al unui test de tip PCR sau antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.

Cei care nu prezintă rezultatul unui test vor trebui să efectueze unul în cel mult 24 de ore de la intrare.

Citeste si: Regina Marii Britanii, implicată într-un scandal în ceea ce privește averea sa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si