”Din primele informaţii transmise Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, incendiul s-a manifestat într-o baie de la etajul al treilea al clădirii şi a fost lichidat. În urma incendiului, nu s-au înregistrat victime. În total, au fost evacuaţi 71 de pacienţi. După ventilarea spaţiilor, pacienţii au revenit în saloane”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

8 echipaje de salvatori au fost prezente 

ŞTIREA INIŢIALĂ- Pentru stingerea incendiului izbucnit la etajul 3 al clădirii unităţii medicale au intervenit 8 echipaje de salvatori: 3 echipaje cu apă şi spumă, un echipaj autoscară, un echipaj de prim ajutor EPA SMURD, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple şi două ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Maramureş.

Citeste si: Ce trebuie să faci în caz de cutremur. Sfaturi utile pentru a te proteja

Iniţial, au fost evacuate 27 de persoane, ulterior, numărul celor evacuaţi ajungând la 71. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au reuşit să localizeze şi să lichideze incendiul.

Și Spitalul de Psihiatrie Craiova a luat foc lunea trecută

Incendiul a izbucnit, luni seară, la Spitalul de Psihiatrie din Craiova, iar 19 pacienţi şi cinci cadre medicale s-au autoevacuat, un alt pacient fiind scos de pompieri.

Trei cadre medicale au fost transportate la spital cu fracturi, arată primele informații oferite de ISU Dolj.

Citeste si: Premierul a anunțat că va fi făcută plângere la DNA, după incendiul de la „Institutul Matei Balş”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Ministerul Sănătății a precizat că, din primele date, incendiul ar fi fost produs de un pacient:

Ministerul Sănătății informează următoarele cu privire la incendiul care s-a produs în această seară la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova (unitate non-COVID-19), aflat în subordinea Consiliului Local al Municipiului Craiova:

Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 20 mp și a fost lichidat. În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare prin cădere de la înălțime. Un pacient acuză cefalee. Victimele sunt conștiente și sunt transportate la spital.

Incendiu la un Spital de Psihiatrie din Maramureș

În total, 19 pacienți și 8 cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat. Aceștia vor rămâne în aceeași unitate sanitară într-o altă aripă a clădirii. Totodată, Ministerul Sănătății a precizat că cele trei cadre medicale care au suferit traumatisme ușoare la membrele inferioare sunt în afara oricărui pericol. Ele au fost internate la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si