Bucuria tinerilor care cântă și dansează până la epuizare pare dintr-o viață îndepărtată și nu de un an, trăit cu speranța că vom vedea iar mulțimi fericite. Festivalurile care aduceau împreună milioane de oameni au pus România pe harta lumii și ne-au lăsat- după un an de pandemie- doar cu amintiri.

Amânat de pandemie, Untold e programat să aibă loc, la Cluj, în perioada 5-8 august, iar Neversea- pe plaja Modern din Constanța, între 8-11 iulie.

O parte din artiști au confirmat că vor urca pe scenă însă organizatorii nu știu ce să facă cu publicul. Mii de oameni au bilete.

„Suntem în aceeași situație ca acum un an, din păcate. Ni se spune în același fel că avem o predictibilitatre de maxim 30 de zile, așteptăm tot timpul să aflăm ce se va întâmpla cu noi pe o perioadă de o lună”, spune organizatorul UNTOLD și NEVERSEA.

Condiția pentru a participa la concerte

Concertele s-ar putea ține- cred organizatorii- dacă autoritățile statului ar fi de acord cu propunerile lor: la festivaluri, ar avea voie să intre doar cei vaccinați anti-covid, ori cu rezultat negativ, la testul rapid. Altfel, de pierdut, are toată lumea.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO-Viața decurge ca acum câțiva ani în așa-zisele comune fără COVID

„La Cluj în 2019, bani care au rămas în societate în urma festivalului, peste 60 milioane de euro, care înseamnă bani aduși de oamenii care au venit la festrival timp de 4 zile, acei bani nu se mai regăsesc în 2020”, spune organizatorul UNTOLD și NEVERSEA. Că nu există dialog și nici deschidere din partea autorităților, se plâng și organizatorii Electric Castle, care așteaptă cu sufletul la gură o decizie clară.

Și artiștii au ajuns la limita răbdării

„Fără un plan de relansare, fără măsuri compensatorii singurul lucru pe care vor mai putea să-l facă muzicienii din România va fi doar să cânte prohodul unei industrii”, spune Adi Despot.

Citeste si: Document oficial- Noi măsuri împotriva pandemiei COVID-19, în România. Micşorarea intervalului de circulaţie până la ora 20.00

„Printr-o scrisoare deschisă adresată președintelui Klaus Iohannis, peste 200 de artiști și organizatori de evenimente...cer măsuri pentru relansarea ind culturale, dar și despăgubiri pentru pierderile suferite de la izbucnirea pandemiei și până în prezent”, relatează reporterul Kanal D.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Dacă festivalurile nu vor avea loc nici anul acesta, cei care și-au luat deja bilete sau abonamente le vor putea folosi la edițiile următoare.

Citeste si: Răsturnare de situație în cazul restricțiilor dure din sectorul 5. UPDATE


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si