Marea Britanie a reuşit să vaccineze mai mult de jumătate din populaţie cel puţin cu prima doză şi înregistrează o scădere notabilă a infectărilor şi deceselor, cu 2.762 de noi cazuri raportate luni şi doar 26 de noi decese asociate COVID-19.

Premierul Boris Johnson a anunțat, într-o conferință de presă, o serie de noi măsuri de relaxare, după ce Marea Britanie a avut unul dintre cele mai severe lockdown-uri din Europa.

Citeste si: Un spital din România a rămas fără locuri libere la ATI

Primul pas din planul de relaxare

Premierul Boris Johnson a declarat că saloanele de coafură, magazinele neesenţiale şi sălile de gimnastică se pot redeschide de săptămâna viitoare, mai precis din 12 aprilie, dar a avertizat că nu se vor face compromisuri în relaxarea restricţiilor generate de pandemia de COVID-19.

„Începând de luni, 12 aprilie, voi merge şi eu la pub, precaut, şi voi ridica o halbă de bere la buze. Dar nu putem da dovadă de automulţumire. Putem vedea valurile de îmbolnăviri afectând ţările noastre, încă nu ştim cât de puternic va fi scutul vaccinului când numărul de cazuri va începe să crească”, a declarat premierul citat de BBC News.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

boris johnson
Boris Johnson a declarat că săptămâna viitoare va bea o bere într-un pub, confirmând astfel că potenţialii clienţi vor avea voie să iasă din nou din case.[Sursa foto: Facebook / Boris Johnson]

Citeste si: Bilanț coronavirus, azi 5 aprilie 2021. Câte persoane au decedat în ultima zi

Faza a doua a planului de relaxare, în luna mai

Marea Britanie a început relaxarea restricțiilor încă din 29 martie, când a fost eliminată interdicţia de a ieşi din case pentru alte deplasări decât cele esenţiale.

Faza a doua a foii de parcurs elaborate iniţial avea inclusă şi reluarea călătoriilor internaţionale din 17 mai, dar guvernul de la Londra a decis totuşi să nu accepte deocamdată acest lucru.

Boris Johnson a precizat în declaraţia de presă că ''speră'' să poată fi reluate astfel de călătorii de la data menţionată, dar a atras atenţia că trebuie privită cu ''realism'' situaţia din alte ţări pentru a evita pătrunderea unor noi variante ale coronavirusului în Marea Britanie.

De asemenea, premierul britanic şi-a îndemnat concetăţenii să evite cât mai mult şi călătoriile interne şi să lucreze de acasă pe cât posibil.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si