Medicamentul se administrează sub formă de perfuzie și poate fi folosit de adulţii şi copiii de peste 12 ani, care au mai mult de 40 de kilograme. Ei nu trebuie să fie deja într-o formă gravă a bolii, să primească oxigen, dar să aibă riscul de a face complicaţii.

Citeste si: A murit primul bărbat din lume care s-a vaccinat împotriva coronavirusului

Medicamentul Sotrovimab are o eficacitate de 85%

Noul tratament anti-COVID, Sotrovimab, a avut o eficacitate de 85% în prevenirea deceselor, la testare.

Ţările membre, inclusiv România, pot lua decizia de a folosi acest tratament. De asemenea, România are în protocolul de tratament folosirea anticorpilor monoclonali în maximum trei zile de la debutul simptomelor. Acestea sunt cele mai avansate tratamente în acest moment.

Medicamentul Sotrovimab se administrează pe cale intravenoasă[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Când va fi gata primul spital din România cu finanțare PNRR? Anunțul Premierului

Medicamente testate un an și jumătate

Oamenii de ştiinţă nu au renunţat să facă cercetări. Tot ce s-a folosit până acum au fost medicamente concepute pentru alte afecţiuni şi care au fost testate în ultimul an şi jumătate pentru bolnavii de COVID-19.

Comisia Europeană a promis că va investi în noile tratamente pentru COVID-19 şi că, până în toamnă, vom avea trei noi medicamente, posibil cinci până la sfârşitul anului. Totodată, noile medicamente ar trebui să îi ajute şi pe cei care au simptome de COVID-19 pe termen lung.

Perfuzie [Sursa foto: PixaBay]

Pfizer testează un medicament anti-covid

Încă din luna martie, compania Pfizer, a început faza preliminară a testării în SUA a unui medicament antiviral anti-Covid-19 care se administrează pe cale orală care ar putea fi prescris pacienților la primele semne de infectare, a spus marți compania, relatează Reuters.

Compania a spus că posibilul medicament antiviral a arătat activitate puternică împotriva SARS-CoV-2, virusul care produce Covid-19, în testele de laborator.

Candidatul Pfizer, denumit PF-07321332, este un inhibitor de protează care împiedică replicarea virusului în celule. Astfel, inhibitorii de protează au fost eficienți în tratarea altor agenți patogeni virali precum HIV și virusul hepatitei C, atât singuri, cât și în combinație cu alte antivirale, a spus compania.

De asemenea, Pfizer crede că această clasă de molecule poate oferi tratamente bine tolerate împotriva COVID-19, deoarece tratamentele comercializate în prezent care funcționează pe aceleași linii nu au raportat probleme de siguranță.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si