Virgil Musta a anunțat că restricțiile se vor întoarce în țară. Medicul a afirmat că varianta Delta va obliga autoritățile să impună noi restricții de combatere a virusului.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, despre vaccinul anti-COVID-19: „Eu m-am vaccinat deja”

Din cauza pandemiei COVID-19 este posibil să avem parte de noi restricții. Medicul Virgil Musta, şeful Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a anunțat când se va întâmpla acest lucru.

Musta a mărturisit că Delta poate aduce noi complicații în țară. El a anunțat că restricțiile se pot întoarce dacă va exista transmitere comunitară. Oficialii au un plan de intrare din nou în alertă.

„Situația este ușor alarmantă pentru că peste 70 de țări se confruntă cu această tulpină Delta care are o contagiozitate cu 60% mai mare decât contagiozitatea tulpinei engleze, care la rândul ei avea peste 50% contagiozitate peste tulpina din Wuhan.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Această tulpină se va transmite mult mai repede decât celelalte. Pe de altă parte se știe că formelee clinice sunt mai severe cu această nouă tulpină, iar vaccinarea conferă mai puțină imunitate, astfel dacă pentru vaccinul Pfizer 94% dintre persoanele care s-au vaccinat dobândesc imunitate, în situația tulpinei Delta, doar 88%, același lucru se întâmplă și cu celelalte vaccinuri”, a dezvăluit medicul Virgil Musta, conform B1TV.

Citeste si: Dr. Virgil Musta: Vom lupta până vom învinge definitiv acest virus, moment pe care îl prevăd în curând

Varianta Sars-Cov-2 Delta va face ravagii în țară

Virgil Musta a anunțat că noua variantă Delta este mai rezistentă la vaccinuri. Acest lucru înseamnă că serurile nu vor conduce la evitarea formelor grave.

Citeste si: Virgil Musta: Este nevoie de un blocaj total de două sau trei săptămâni

virgil musta se reîntorc restricțiile în țară
Pandemia COVID-19 în România.[Sursa foto: Facebook]

„Dacă sunt vaccinați, formele vor fi mai ușoare. Doar că un număr mai mare de persoane care s-au vaccinat riscă să facă boala. Dacă în schimb nu te-ai vaccinat, acolo riscul de a face forme severe este mai mare.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Probabil în momentul când se va constata că apare tulpina și că se va transmite comunitar și în România vor apărea din nou restricțiile.

Avem deja un plan de intrare din nou în alertă în cazul în care apare o nouă tulpină care creează transmitere comunitară.

Acest plan presupune ca fiecare instituție să aibă eșalonat care sunt secțiile care vor intra și cum vor intra în funcțiune dacă numărul de cazuri va crește”, a mai spus medicul din Timișoara.

Citeste si: Ce a dezvăluit medicul Virgil Musta despre anticorpii COVID-19? Informația care schimbă tot ce știam până în prezent: „Nu știm câtă protecție ne conferă!”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si