În Moscova, în zona sa periferică și în St Petersburg s-au înregistrat aproape jumătate dintre noile cazuri de sâmbătă, transmite presa internațională. Decesele asociate coronavirusului, în Rusia, au atins un nou record sâmbătă, pentru a cincea zi consecutiv, în condițiile în care țara se confruntă cu o creștere rapidă a numărului infectaților.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 4 iulie. Perioadă de respiro pentru România, între două valuri de pandemie

Rusia, sufocată de tulpina Delta

Oficialii de la Moscova dau vina pe tulpina Delta, extrem de infecțioasă și pe cererea redusă de vaccinuri. Kremlinul a insistat că autoritățile nu iau în calcul carantina pentru actualul val pandemic.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a recunoscut că situația generată de noul coronavirus rămâne „tensionată” într-o serie de regiuni, dar a spus că „nimeni nu dorește blocaje”, potrivit AlJazeera.

Citeste si: Vaccinare obligatorie pentru toți cei care au peste 18 ani! Prima țară care a adoptat legea

Focar uriaș în orașul care a găzduit meciuri la Euro 2020

Moscova, cea mai afectată regiune, a raportat sâmbătă 7.446 de cazuri, în timp ce Sankt Petersburg- care a găzduit vineri seara sfertul de finală al Euro 2020 dintre Spania și Elveția- a raportat 1.733

de cazuri și 110 decese. Fotografiile din zonele orașului în care s-au adunat fanii au arătat mulți oameni care nu purtau mască, deși acoperirea gurii și a nasului e obligatorie.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Tineri fără mască în StPetersburg[Sursa foto: Twitter ]

Rusia speră să nu se confrunte cu un nou val de infectări din cauza campaniei de vaccinare, însă scepticismul larg răspândit în rândul cetățenilor și o mobilizare lentă, au făcut ca doar 16% din populația de 146 de milioane de locuitori să fie imunizată.

Speriați de creșterea cazurilor, oficialii au impus o serie de măsuri pentru a obliga sau încuraja oamenii să se vaccineze.

Citeste si: Valul 5 al pandemiei lovește țara decimată de COVID. Virusul Delta a pus capac

Presiune pe vaccinarea rușilor

În Moscova, unde nu au mai fost impuse restricții din vara trecută, autoritățile au interzis oamenilor să meargă la cafenele, baruri și restaurante, cu excepția cazului în care pot arăta dovada de vaccinare, imunitate sau un test negativ.

Primarul Moscovei, Sergei Sobyanin, a declarat că peste 2,7 milioane de persoane au primit cel puțin o doză de vaccin. El a spus că între 60.000 și 70.000 de persoane sunt vaccinate zilnic și speră că numărul celor care au primit prima doză va ajunge la trei milioane săptămâna viitoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si