Guvernul francez a anunțat, marți, prin purtătorul de cuvânt, Gabriel Attal, că următoarele alegeri prezidențiale se vor desfăsura în două tururi, la o diferentă de 14 zile. 

Aceste date au fost discutate și stabilite de toate partidele politice împreună cu ministrul de Interne francez, Gérald Darmanin. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Vaccinarea obligatorie pentru personalul medical, în Franța

Alegeri in zonele cu fus orar diferit

Pentru regiunile în care fusul orar nu coincide, votul începe mai repede: ”În Guadeloupe, Martinica, Guyana Franceză, la Saint-Pierre-et-Miquelon, la Saint-Barthélemy, la Saint-Martin şi în Polinezia Franceză, alegătorii urmează să voteze sâmbăta, pentru a ţine cont de decalajul orar”, a precizat purtătorul de cuvânt. 

”Perioada de strângere a celor 500 de susţineri”

După publicarea decretului convocării alegerilor, la începutul anului viitor, candidații vor începe ”Perioada de strângere a celor 500 de susţineri”, necesare pentru a intră în cursa electorală. 

Alte zile inițal propuse au fost 7 aprilie şi 1 mai în scrutinul prezidenţial şi 5 şi 12 iunie în cel legislativ.

Citeste si: Condamnare rapidă la închisoare pentru bărbatul care l-a pălmuit pe preşedintele Macron


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si