Numărul morților a crescut dramatic în ultimele ore. Dacă joi autoritățile au identificat aproximativ 50 de victime, vineri au fost anunțate apropae 100 de persoane care au fost găsite fară viață, din cauza pagubelor produse de ploile care au devastat în cea mai mare parte regiunea Renania-Palatinat  din vestul Germaniei. 

Peste 1.300 de persoane dispărute

Inundații în vestul Germaniei
Inundații în vestul Germaniei[Sursa foto: bbc.com]

Autoritățile au anunțat că doar în această regiune, peste 1.300 de persoane sunt în continuare dispărute, iar rețelele de telofonie mobilă au picat, lucru care ingreunează muncă salvatorilor. Peste 200.000 de persoane au rămas fără electricitate. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Morti si disparuti dupa furtuna din Germania

Angela Merkel: ”Îmi este teamă”.

Cancelarul German Angela Merkel a transmis un mesaj prin care se arăta afectată de ceea ce se intamplă: ”Îmi este teamă că vom vedea întreaga amploare a catastrofei abia în zilele următoare”.

Citeste si: Inundații viituri și tornade

Bilanțul ar putea crește din cazuâ numărului mare de persoane care în continuare sunt dispărute. 

Uniunea Europeană a anunțat că ar putea alocă fonduri de urgentă regiunilor grac afectate de inundații. 

12 victime și în Belgia

Și Belgia este afectată, de asemenea, de ploi puternice, care au condus la ieşirea din matcă a mai multor râuri. Până în acest moment au fost declarate 12 victime.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si