Adrian Streinu-Cercel a făcut previziuni sumbre despre valul coronavirus ce va pune stăpânire pe România. Medicul spune că luna august, dar și luna septembrie ar putea fi critice.

Citeste si: Adrian Streinu-Cercel, mesaj alarmant: Pandemia este total scăpată de sub control

Se pare că valul patru Sars-Cov-2 este tot mai aproape de a veni. Preşedintele Comisiei de Sănătate la Senat, Adrian Streinu-Cercel a anunțat că românii se vor confrunta cu noua variantă COVID-19- Delta.

Este vorba despre o mutație a virusului din China mult mai puternică și mult mai rapid de transmis în comunitate.

Streinu a povestit, în direct la TV, că măsurile restrictive ce ar putea fi reintroduse la nivel național nu sunt atât de importante în câștigarea luptei cu virusul precum este vaccinarea.

Adrian Streinu a vorbit despre valul patru Sars-Cov-2

Medicul a declarat că doar prin vaccinare putem scăpa de o nouă criză sanitară. Streinu a specificat, însă, că și persoanele imunizate se pot infecta cu tulpina Delta. Totuși, cei vaccinați vor face o formă mai ușoară a bolii. Românii nevaccinați sunt mult mai predispuși bolii severe și sunt și cei care transmit mult mai mult virusul în comunitate.

Citeste si: Streinu-Cercel: „Cei care se ocupă de denigrarea vaccinului ar trebui să tacă din gură în momentul de faţă, pentru că, dacă nu tac, ar trebui să-şi asume morţii”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Aceste măsuri restrictive sunt mai puțin importante. Important este că lumea trebuie să înțeleagă odată pentru totdeauna că vaccinul este ceva extraordinar de util pentru noi. Din toate datele până acum s-a demonstrat că vaccinurile pot proteja împotriva tulpinii Delta.

Una este să te infectezi și alte este să faci boală. Am spus şi cu alte ocazii că vaccinurile protejează în interiorul organismului nostru și nu la nivelul mucoasei respiratorii sau mucoasei nazale. Ne putem infecta putem deveni pozitivi, vom transmite mai departe virusul, dar cu siguranță nu vom face o boală severă. Lumea trebuie să înțeleagă cu o persoană care nu este vaccinată și se infectează va transmite mult mai mult virusul populație și în jur pentru că rata de înmulțire a acestui virus la nivelul mucoasei nazale este de circa 6-8 ori mai mare decât la persoanele vaccinate, de aceea este bine să ne vaccinăm", a spus Adrian Streinu Cercel, informează Antena 3.

streinu cercel despre valul patru coronavirus
Adrian Streinu-Cercel.[Sursa foto: Facebook]

Specialistul a mărturisit că cel târziu peste șase săptămâni, dacă rata vaccinării nu va crește în rândul populației din România, atunci ne-am putea întoarce spre ceea ce am trăit în primăvara anului trecut.

Citeste si: Avertismentul medicului Streinu-Cercel: „Nu vă mai salutați cu pumnul”

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Medicul a afirmat că noul val este posibil din cauza persoanelor nevaccinate, dar și din cauza nerespectării măsurilor restrictive ce se află acum în vigoare.

Luna august este luna în care toți oamenii se bucură de concedii și de vacanțe. Atunci virusul se bucură de o transmitere comunitară.

„Luna august este o luna plina de concedii respectiv de aglomerație și avem foarte multe locuri în care sunt foarte multe persoane și care evident nu poartă mască, deci ca acolo transmiterea este la ea acasă. Dacă nu ne vaccinăm putem să ajungem la mii de cazuri pe zi în câteva săptămâni, undeva la 4-6 săptămâni. Acest lucru este total de nedorit pentru că lumea medicală este obosită, a trecut un an și jumătate s-a lucrat 24 din 24, 7 din 7 toată lumea este ca să spun așa obosită. Apariția unui nou val cu cazuri severe și cu internării în terapie va fi foarte greu de dus de lumea medicală", a mai adăugat medicul.

Citeste si: Ce se întâmplă cu coronavirusul în România?  Adrian Streinu-Cercel, anunțul pe care nimeni nu voia să îl audă: „Sunt 24 de mutante ale virusului SARS-CoV-2 care...”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si