Pompierii români au mers în Grecia  pentru a stopa incendiile care au făcut ravagii. Localnicii i-au tratat într-un mod plăcut și le-a oferit mâncare și apă.

Pompierii din România au mers să ajute la stingerea flăcărilor din Grecia. Ei au făcut declarații care au fost postate pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

,,Ne-au mișcat gesturile localnicilor… Am mers în Grecia să ajutăm, însă am primit mult mai mult! Nu ne așteptam la așa o mare recunoștință.

Ne bucură sufletul să vedem cum ne privesc, cum ne dau „Bună ziua” și ne zic „Mulțumesc!”. Toți cei care ne-au ieșit în cale s-au oferit să ne sprijine, ne-au adus tot timpul apă rece, care valorează foarte mult după câteva ore de stat în preajma flăcărilor”, spun pompierii.

Citeste si: Record de temperatură: țara care a înregistrat 48,5 grade Celsius la umbră

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Pompierii au avut parte de o mare surpriză din partea unui minor. Băiatul le-a adus plăcinte și porumb fiert drept mulțumire pentru implicarea lor. Pompierii au anunțat că gesturile oamenilor i-au făcut să treacă mai ușor peste momentele grele și epuizante.

„În aceste ultime zile a fost depus un efort considerabil din partea pompierilor pentru limitarea propagării incendiilor, însă au avut parte și de momente cu o mare încărcătură emoțională, care le-a dat putere și i-a făcut să treacă peste clipele de epuizare. Mulțumim, Grecia!”, a transmis IGSU pe pagina oficială de facebook.

Citeste si: VIDEO| Incendiu mistuitor de vegetație în Mehedinți. Mai multe case, făcute scrum

Ce au anunțat grecii despre echipamentele speciale pe care le folosesc pompierii români

Românii i-au impresionat pe greci. Ei au surprins atât prin eficența lor cât și prin tehnica pe care o folosesc. Un videoclip postat de un localnic din Grecia care a surprins momentul în care pomierii români cu ajutorul unei autospeciale acționează cu un tun de apă asupra focului.

Citeste si: VIDEO- Ei sunt eroii care fac cinste României. Cei șase pompieri români luptă cu flăcările din Grecia

băiatul care le-a oferit plăcinte pompierilor din grecia
Incendiile din Grecia.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

El a rămas impresionat spunând că mașina folosită de români este mult mai dotată decât cea a grecilor. „Pompierii români au maşini şi echipamente noi care se alimentează cu apă mult mai repede şi eficient decât maşinile pompierilor greci. În plus, au drone cu care urmăresc traseul incendiului din aer şi trimit echipele la punctul potrivit”, a declarat autorul clipului.

Citeste si: BREAKING NEWS! Incendiu în Parcul IOR din Capitală


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si