Victima este un bărbat de 63 de ani din Dolj. 

Potrivit CNSCBT, primele infectări cu virusul West Nile s-au înregistrat pe 7 iunie 2021. Atunci au fost 4 cazuri de infecție, iar la unul dintre acestea a survenit decesul. 

Bărbat de 63 de ani din Dolj, decedat din cauza infecției cu virusul West Nile

Este vorba despre un bărbat de 63 de ani din județul Dolj.

Celelalte trei cazuri sunt tot ale unor persoane ce provin din mediul urban. Este vorba despre două femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani. 

Citeste si: Noi cazuri de infecţie cu virusul West Nile în România, după înțepătura unor țânțari

" În funcţie de unitatea teritorială de expunere, cazurile s-au înregistrat în judeţele Bacău (1 caz), Olt (1 caz) şi in Municipiul Bucureşti (1 caz)",  a fost anunțul făcut de reprezentanții CNSCBT, la care se adaugă şi cazul bărbatului decedat din Dolj.

Medicii trag un semnal de alarmă și au realizat un set de recomandări pentru populație cu privire la virusul West Nile

Persoanele trebuie să evite, pe cât posibil, expunerea în locuri unde sunt țânțari și să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

De asemenea, recomandat este ca oamenii să folosească substanțe chimice repelente împotriva insectelor zburătoare și să împiedice pătrunderea acestora în case, prin plase de protecție la ferestre.

Citeste si: VIDEO| Noul virus care face ravagii în România. Primul caz de infectare cu West Nile la o femeie din Olt

Totodată, indicat este, în special pentru persoanele care provin din mediul rural, să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer din gospodărie. 

Simptomele virusului West Nile

Infecția cu West Nile  NU  se transmite de la om la om, ci doar prin înțepătura de țânțar. 

În majoritatea cazurilor, aproximativ 80%, cei infectați nu prezintă simptome. Însă, în cazul în care apare febra, durerea de cap intensă, dureri musculare, vărsături și erupții cutanate, persoanele sunt rugate să se prezinte de urgență la medic, întrucât riscul de meningită este unul crescut. 

În ceea ce privește cazurile severe, cele mai afectate sunt persoanele de peste 60 de ani care prezintă afecțiuni cronice, precum cancer, diabet, hipertensiune sau boală renală cronică. În cazul lor, mai pot apărea și alte simptome: rigiditate a gâtului, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică şi slăbiciune musculară. 

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Totul despre tigrul platanului! Cum arată și ce trebuie să faci dacă ai fost mușcat de insecta care a invadat România

Pe site-ul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile mai este specificat faptul că în perioada 03.06.2019-27.11.2019 au fost inregistrate 66 cazuri de infectare cu virusul West Nile, 18 dintre ele fiind în București. Tot în intervalul menționat s-au înregistrat opt decese, unul dintre ele fiind în București.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si