Reţetă de dulceaţă de gutui cu ardei iute: O delicatesă culinară
Vă oferim o reţetă specială de dulceaţă de gutui cu ardei iute pe care trebuie neapărat să o încercaţi în această toamnă.
Dulceaţa de gutui cu ardei uite poate fi servită ca aperitiv sau se poate servi alaturi de o friptura cu legume de orice fel. Iată reţeta!
- 1 kg. gutui
- 300 g. ardei uite
- 1 kg. zahăr
- 200 ml. oţet
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să speli gutuile. Apoi tocați-le în bucăți mici sau da-ţi-le pe răzătoare. Pune-ţi oteţul într-o oală şi după dizolvaţi zahărul în el. După ce zahărul s-a topit, adaugaţi fructele.
Citeste si: Gem de struguri roșii: Reţeta tradiţională uitată de mult timp
Curăţăm ardeii uiţi. Mai întâi tăiem coditele ardeilor, îi tăiem în două pe lung şi cu un cuţit îi curăţăm de seminţe. După aceea, mărunţim ardeii cu ajutorul unui robot de bucătorie. Mare atenţie, atunci când curătaţi ardeii iuţi, folosiţi mănuşi chirurgicale!
Citeste si: Reţetă tradiţională zacuscă de vinete: Cât timp trebuie fiartă pentru un gust perfect?
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Adăugăm ardei peste gutui şi lăsăm se fiarbă până când dulceaţa de încheagă.
Atunci când dulceață de gutui cu ardei uite începe să se lege dulceața, facem proba ca la dulceața obşnuită și scoatem o linguriță de dulceață pe o farfuriuță.
Dacă dulceață este gata ea se va strânge ca într-o picătură de rouă, dacă se va împrăștia pe farfurie e semn că mai trebuie fiartă puțin.Citeste si: Se curăţă gutuile de coajă pentru dulceaţă? Reţetă tradițională
Turnăm dulceața fierbinte în borcanele curate și bine uscate și înfiletăm bine capacele.