„Voi prezenta astăzi Comitetului Politic al USR reunit în procedură de urgenţă lista cabinetului şi programul de guvernare cu care vom merge în Parlament. Datoria mea, ca politician, e să răspund tuturor întrebărilor, iar cei care vor să ştie de ce nu am depus mandatul primit de la preşedintele României au dreptul să întrebe şi să li se răspundă. Mergem până la capăt pentru simplul fapt că politicianul român trebuie să-i redea cetăţeanului român încrederea în stat şi în capacitatea acestuia de a-i apăra interesele cât mai bine cu putinţă.

Politicianul poate lua decizii bune sau proaste, dar cel puţin la fel de importantă precum decizia în sine (şi rezultatul acesteia) este buna-credinţă pe care se fundamentează decizia sa. A greşi e cât se poate de uman,”, a scris Dacian Cioloş, pe Facebook

Citeste si: Municipiul Galați a intrat duminică în carantină de noapte

Dacian Cioloș consideră că România se află „într-o criză sistemică” din cauză că nimeni nu mai crede „o vorbă ieşită din gura unui politician”

„Şi, pentru că onestitatea este valoarea de bază. Mergem mai departe, pentru că am putea fi o soluţie convenabilă întregii clase politice. Votul din Parlament va decide. În ceea ce ne priveşte, voi prezenta Biroului Naţional USR şi Comitetului Politic USR o listă de miniştri şi o vom vota pentru a ajunge în Parlament.

Vom merge până la capăt, pentru că avem de ales dacă respectăm mecanismele politice, funcţionarea democraţiei şi interesele de moment ale unor actori politici”, a mai adăugat premierul desemnat Dacian Cioloș.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Florin Cîțu speră că nu va exista un guvern interimar până la sfârșitul acestui an

Dacian Cioloș spune că nu cunoaște motivele „reale” pentru care a fost ales prim-ministru

„Sunt conştient de teoriile care s-au vehiculat în spaţiul public privind această desemnare. Dar cred că e mare nevoie să construim o relaţie instituţională care să fie curăţată de nervozitate şi de cuvinte grele. Ce pot eu să fac e să port un dialog instituţional corect şi onest cu fiecare membru al sistemului democratic şi să ofer aceeaşi onestitate pe care am pus-o pe masă cetăţenilor. Nu e niciun câştig pentru nimeni să distrugem instituţii şi simboluri, pentru că tot noi singuri va trebui să le reconstruim. Ne vom vindeca prin muncă, onestitate şi recunoaşterea greşelilor”, a declarat Dacian Cioloș. 

Citeste si: Conducerea USR va aproba programul de guvernare și lista Guvernului Cioloș

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si