Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 9 noiembrie 2021, printre alte decrete, și pe cel privind promulgarea Legii pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, potrivit presidency.ro.

Citeste si: Declarație de presă: Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre procedurile de instalare a unui nou guvern și despre vaccinarea în școli

Ce prevede legea promulgată de Klaus Iohannis

Legea care completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative a fost adoptată în data de 13 octombrie 2021( vezi forma trimisă spre promulgare aici).

Actul normativ a fost inițiat de 102 deputați și senatori, cei mai mulți de la PNL și PSD. În expunerea de motive se precizează că "în România, se pierd ore întregi alergând pe la instituții, făcând copii de buletic, arătând certificate de naștere în original sau certificate de urbanism". 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Prin proiectul de lege s-a urmărit simplificarea și debirocratizarea actului administrativ, arătând că administrația publică poate soluționa mai simplu și mai rapid solicitările cetățenilor.

Citeste si: Iată ce joburi vor dispărea o dată cu evoluția digitalizării. Zeci de mii de oameni vor ajunge șomeri

Prin proiectul de lege s-a urmărit simplificarea și debirocratizarea actului administrativ, arătând că administrația publică poate soluționa mai simplu și mai rapid solicitările cetățenilor, potrivit inițiatorilor legii.

[Sursa foto: Ziarul de Calafat]

Instituțiile publice vor solicita copiile necesare de la instituțiile emitente 

„Se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale.

Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale solicită entităţilor care au emis documentele prevăzute la alin.(1), în format electronic, copii sau extrase de pe acestea în baza consimţământului expres al beneficiarului serviciului public”, prevede legea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si