Manel a intrat în comă în anul 1979. Atunci el a căzut de la înălțime, de pe o navă comercială germana unde lucra. Pe atunci avea doar 23 de ani. El s-a trezit din comă în anul 2014 și avea 58 de ani. Manel avea o soție, o casă, iar lumea era total diferită. Povestea de viață a spaniolului este fabuloasă.

Citeste si: Doliu în lumea muzicii rock. A murit Dusty Hill, basistul trupei ZZ Top

În acest timp, iubita lui nu și-a pierdut speranța și era convinsă Manel care ulterior a devenit soțul ei, își va reveni. El lucra ca marinar de la vârsta de 14 ani. A lucrat mai întâi în Sudul Africii, apoi în marina comercială spaniolă și la 17 ani s-a mutat în Germania, în căutarea unor condiții economice mai bune.

Manel lucra pe o navă comercială germană care a părăsit Bremenul și a ajuns în Basra, Irak. Atunci el a căzut de la o înălțime de 6 metri, lovindu-se la cap și intrând în comă. Era 28 februarie 1979, ziua în care a împlinit 23 de ani.

Povestea inedită de viață a lui Manel

După incident, primele luni Manel a stat într-un spital din Irak, apoi a petrecut câțiva ani într-un spital din Coruña și în cele din urmă l-au dus acasă, unde a fost îngrijit de iubita lui de atunci și de actuala soție, Conchi.

Bărbatul le-a zis cadrelor medicale: „cheagul pe care îl aveam în cap și pe care îl am în continuare, nu a putut fi îndepărtat, pentru că se află într-o zonă foarte riscantă”. „I-au spus soției mele că în orice zi puteam să mă trezesc sau să mor”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Românul din Rahova care le dă lecții de viață americanilor la ei acasă

Spaniolul a deschis ochii pe 15 octombrie 2014, 35 de ani mai târziu. „Prima mea impresie a fost că accidentul s-a petrecut cu o zi înainte. În niciun moment nu am conștientizat că sunt în Spania", a explicat el care au fost primele impresii.

Spaniolul nu știa că există internet și nici ce este o telecomandă

Soția i-a stat alături bărbatului tot timpul. „Pentru mine era iubita mea, nu stiam că era deja sotia mea. Imediat ce i-am vazut fața, am recunoscut-o. Dar am fost șocat să văd că avea părut foarte încărunțit”, își amintește Manel.

Omul a avut nevoie de terapie pentru a putea vorbi și pentru a putea merge. Când și-a văzut imaginea în oglindă a avut un șoc. „Nu, acesta nu sunt eu, acesta este un batrân, eu am 23 de ani”, a gândit atunci.

Spaniolul nu știa că oamenii folosesc internetul și că există mai mult de două canale de televiziune. Manel nu știa cum arată o telecomandă.

Chiar și în anul 2021, el nu s-a obișnuit cu toate tehnologiile și are impresia că este într-un film SF. S-a bucurat să afle că Spania a câștigat Cupa Mondială de Fotbal în 2010.

Bărbatul susține că a trăit un salt uluitor în viitor. Acum el are 65 de ani. „Am adormit la 23 de ani și m-am trezit la 58”. Societatea, tehnologia, medicina, comunicarea, oamenii pe care îi cunoștea... totul în jurul său se schimbase.

Citeste si: Propunere OMS: Viteza maximă admisă în orașe să nu depășească 30 de km/h

Citeste si: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, dezvăluiri incendiare despre viața la Londra a fostei sale soții și a celor doi copii: "Un apartament pentru ei pe credit, dar cu un avans destul de mare, 100 de mii de lire s-au dat atunci"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

A fost șocant când a descoperit că locuiește în alt oraș, într-o altă casă și era căsătorit. A spus că într-o perioadă în care traiul împreună fără un certificat de căsătorie era mai complicat, Conchi a găsit metoda prin cate putea avea grijă de el. „A adus un preot”, a rezumat el.

Manel nu era tată când a intrat în comă. La câteva zile după ce s-a trezit a aflat că are două fiice. Însă nu a dorit să explice cum s-a întâmplat. „Nu regret absolut nimic, pentru că nu-mi amintesc nimic... Singurul lucru pe care îl regret este moartea tatălui meu. Când m-am trezit, el murise deja și a fost șocant pentru mine, m-a intristat”, a povestit Manel. Mama lui era încă în viață, dar a murit trei ani mai târziu.

Conchi „și-a sacrificat toată tinerețea pentru mine”, spune bărbatul care acum „urăște să doarmă”.

Citeste si: CITEȘTE: 5 filme de familie pe care să le vezi cu cei dragi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si