Audierile candidaţilor pentru consiliile de administraţie ale Televiziunii naționale și ale postului public de radio au loc luni de la ora 12,00 în Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului. După numirea și votarea în Parlament a membrilor din CA-uri, se va trece la etapa a doua, respectiv votarea conducerii fiecărei instituții publice de presă.

Citeste si: A murit jurnalistul român Dragoș Dumitriu, după o lună de spitalizare COVID-19

Conform negocierilor dintre partide, PSD ar trebui să aibă câte trei oameni în CA-uri, PNL câte doi oameni, în timp ce USR, AUR, UDMR şi minorităţile câte un reprezentant în fiecare consiliu de administraţie, transmit sursele Adevarul.ro.

Plenul Parlamentului se reunește la ora 17.00

Plenul Parlamentului se reuneşte luni, de la ora 17,00, pentru numirea consiliilor de administraţie ale Societăţii Române de Televiziune (SRTV) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), au decis Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

După ce plenul va numi cele două consilii de administrație, acestea vor alege şi propune preşedinţii-directori generali care vor fi numiţi prin vot de plenul Parlamentului pentru câte un mandat de 4 ani.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: PSD, mutare de ultimă oră în negocierile cu PNL pentru formarea noului guvern

Cine sunt favoriții pentru preluarea șefiei TVR și Radio România

Pentru şefia TVR, liberali urmează să-l susţină pe Dan Turturică, potrivit surselor „Adevărul”.

Pe de altă parte, şefia Radio România ar reveni PSD, acolo unde social-democraţii au la îndemână trei nume din care să aleagă pe cine să sprijine: Ruxandra Săraru, Radu Herjeu şi Răzvan Dincă.

Citeste si: Petrică Mâțu Stoian a murit. Ultima apariție a îndrăgitului artist

În 24 iunie, birourile permanente îi numiseră șefi interimari pe Ramona Săseanu (TVR) și Liviu Popescu (Radio). Mandatele celor doi au expirat la data de 29 octombrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si