VIDEO- Raton dolofan, găsit într-o curte

Specialiștii de la grădina zoo îl îngrijesc pe micul animal și încearcă să afle de unde provine. 

„Până recunoaște locul unde stă, câteva zile o să fie puțin mai agresiv.”

Dolofanul și-a găsit casa!

El este "dolofanul", așa cum a fost poreclit de îngrijitorii de la microrezervatie.

Un raton neprietenos, puțin stresat, care a ajuns în captivitate după zile întregi în care a hoinărit pe străzile Constanței.
Înainte să fie luat de autorități, dolofanul a ajuns în curtea acestui bărbat și i-a mâncat toți strugurii din vie:   

„- Unde ați găsit ratonul?

- Aici, între cireși și vița de vie, el a mâncat strugu ri de acolo.(...) A fost și o tavă cu apa sus, s-a spălat înainte și după aceea a urcat pe casa sus..”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea impresionantă a lui Big Ginge, motanul care s-a întors acasă după un deceniu de la dispariția sa

Bărbatul l-a descoperit pe raton noaptea, cu ajutorul câinelui său, care a început să latre când l-a văzut pe micul intrus. Apoi i-a sunat pe cei de la microrezervatie, care cu greu au reușit să-l prindă pe animal. 

„Probabil că a fost un animal de companie. Se aduc

astfel de animale pentru companie. Din păcate nu e bine.. Pe de o parte, un animal sălbatic nu poți să îl deții, pe de altă parte este o specie cu potențial invaziv. Un animal ce vine dintr-o altă zonă ce se poate adapta în zona de destinație.”, a declarat Adrian Bîlbă, directorul Microrezervației, pentru Știrile Kanal D. 

Ratonul va sta în carantină

Pentru că pare sănătos, ratonul n-a fost încă examinat de medici, deci nu se știe dacă e femelă sau mascul. Momentan este ținut într-o carantină ce durează 21 de zile, iar la final va fi mutat lângă ceilalți ratoni ai microrezervației.

Citeste si: VIDEO| Dialog halucinant între un operator 112 și un sătean furios din Argeș care a fost atacat de urs: „Bă, ești prost?”

„Acesta raton este un mamifer nocturn, se poate adapta la noi. E adevărat că nu prea îi convine frigul din iarnă și probabil din acest motiv s-a și refugiat în aproprierea omului, căutând un loc călduț.(...) Sunt animale extrem de inteligente, foarte bune cățărătoare și foarte bune când vine vorba de evadat.”, a completat Adrian Bîlbă, directorul Microrezervației, pentru Știrile Kanal D.  

Tot în grija microrezervatiei au ajuns și câteva lebede dar și o broască țestoasa care s-au adaptat de minune cu celelalte viețuitoare.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Horoscop Chinezesc 23 noiembrie 2021. Află ce îți rezervă astrele pentru ziua de marți

Materialul întreg îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si