Acestea sunt realizate din porțelan rezistent și sunt aplicate pe suprafața vizibilă a dinților, pentru a le îmbunătății aspectul.
Citeste si: Visezi să ai un zâmbet de vedetă? Iată care sunt cele mai eficiente tratamente
Când sunt recomandate fațetele dentare?
Fațetele dentare sunt recomandate persoanelor ai căror dinți au o culoare, o formă sau o poziție inestetică a dinților.
Mai exact, sunt indicate pacienților cu modificări de culoare, unde albirea dentară nu a dat rezultate sau celor cu spațieri interdentare sau în cazul pacienților care se confruntă cu o poziție incorectă a dinților.
Există două tipuri principale de fațete dentare:
1. Fațetele clasice. Mai poartă și denumirea de fațete ceramice sau fațete de porțelan. Sunt utilizate atunci când pacienții necesită lustruirea dinților.
Se aplică în urma preparării smalțului printr-un grad minim de șlefuire.
2. Fațetele minim invazive. Sunt cunoscute și sub numele de fațete ceramice fără preparare sau fațete din porțelan laminat. Pacienții și stomatologii preferă acest tip de fațete datorită caracteristicilor remarcabile de care se pot bucura. Sunt realizate dintr-un material foarte subțire, care poate reda aspectul natural al dinților. Un alt avantaj îl reprezintă compatibilitatea biologică a ceramicii dentare, ceea ce poate evita apariția reacțiilor alergice.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: „Arborele prințesei” i-a făcut pe mulți români să piardă bani. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu plantațiile de Paulownia din țara noastră- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Citeste si: Rezultate Rezidențiat 2021 pentru Medicină, Medicină dentară şi Farmacie
Cum se realizează întreținerea fațetelor dentare?
Spre deosebire de alte tehnici stomatologice, procesul de recuperare în cazul fațetelor dentare, nu durează foarte mult.
Realizarea periajului regulat al dinților este la el de importantă ca înainte de aplicare. Curățarea și întreținerea lor se face la fel ca în cazul dinților naturali, dar se recomandă evitarea pastelor de dinți abrazive, deoarece pot duce la distrugerea fațetelor în timp.
Există foarte puține riscuri ca fațetele să se desprindă, dar dacă se întâmplă acest lucru, problema se poate rezolva foarte ușor în cabinetul stomatologului.
Fațetele dentare nu necesită o întreținere specială, însă, la fel ca și dinții, ele se deteriorează în timp dacă nu sunt întreținute printr-o igienă orală regulată.
Citeste si: Grile Rezidenţiat 2021: Unde poţi vedea cum arată subiectele?
Care sunt avantajele fațetelor dentare?
Atunci când suntem nemulțumiți de zâmbetul nostru, trebuie să analizăm foarte bine ce metodă de îmbunătățire este cea mai potrivită, aparatul dentar sau fațetele dentare? Ambele tehnici pot să fie foarte eficiente, dar pentru a fi sigur că alegi varianta cea mai potrivită pentru dinții tăi, cel mai indicat ar fi să consulți un medic stomatolog.
Citeste si: Ce trebuie să facă angajații de la privat pentru a intra în posesia voucherelor de vacanță în 2025? Este vorba de o valoarea maximă de 24.300 de lei- kfetele.ro
Citeste si: Stațiunea Sărata-Monteoru, "perla Buzăului”, ascunde izvoare terapeutice nebănuite. Ce afecțiuni grave pot fi tratate cu apele termale ale izvoarelor- radioimpuls.ro
Citeste si: Locul de muncă din România la care angajații lucrează doar 4 luni și sunt plătiți tot anul. Câți bani iau chiar și când nu lucrează- antena3.ro
Avantaje există în cazul ambelor metode, însă fațetele dentare pot fi folosite pentru a corecta mai multe tipuri de probleme ale dinților.
Aparatele dentare, în general, sunt folosite pentru corectarea poziției dinților.
Fiind o tehnică dentară modernă, fațetarea poate oferi rezultate eficiente, într-un timp relativ scurt. Vei putea să beneficiezi de o albire dentară sau de o restructurare completă a dinților după numai două sau trei ședințe. Ceramica este foarte rezistentă la pătare, ceea ce face ca fațeta să își păstreze culoarea mult timp și tu poți să îți recapeți încrederea în tine.
Citeste si: VIDEO- Simona Pătruleasa este pasionată încă de mică de tehnica dentară