Animalele surprinse pe filmare s-au speriat când au văzut farurile mașinii și au luat-o la fugă. Cel mai probabil, animalele au coborât să caute mâncare. Satul unde au fost surprinse animalele este foarte aproape de poalele munților, mai exact de munții Țibleș.

Citeste si: Lupii din Apuseni, imagini rare

Populația de lupi nu a dispărut niciodată din România 

Potrivit experților de mediu din cadrul WWF România, populația de lupi din țara noastră nu a dispărut niciodată, datorită protecției Munților Carpați.


"Datele oficiale indică o populație stabilă, de 2.500 până la 2.900 de lupi, răspândiți în zone de dealuri înalte și munți de joasă altitudine, pe tot cuprinsul lanțului carpatic. Densitatea medie pe teritoriul României este de 1,95 lupi la 100 km2.

În ciuda unei populații destul de mari de care se bucură țara noastră, specia este amenințată de invadarea habitatului, de defrișările și lucrările de infrastructură care fragmentează pădurile, de braconaj, de prezența câinilor maidanezi în habitatele naturale."

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: A crescut un lup pe post de câine

Lupii sunt protejați de Directiva Habitate

"Pe teritoriul UE, inclusiv în România, lupii sunt protejați de Directiva Habitate, care îi include pe lista speciilor de animale protejate care nu pot fi vânate în scop de agrement. În România, lupii pot fi ”recoltați” în baza ordinelor de derogare emise de Ministerul Mediului, doar în cazul în care anumite exemplare au atacat sau constituie un pericol iminent pentru animalele de fermă",

arată WWF România.

Și urșii au început să coboare la sate și în stațiunile montane. La finalul lunii ianuarie, doi urși au fost surprinși de turiști în zona Castelului Peleș din Sinaia.

Citeste si: Un bărbat a fost atacat de un urs într-o zonă împădurită din județul Harghita. Victima a fost transportată la spital


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si