Ucraina urmează să fie din nou ținta unor atacuri cibernetice în următoarele săptămâni, iar principalul suspect ar fi Rusia.

Citeste si: Companiile aeriene din Ucraina îşi ajustează planurile de zbor pe fondul tensiunilor cu Rusia

Agenția ucraineană guvernamentală de securitate cibernetică CERT-UA a comunicat, luni, mesajele interceptate ca avertismente de pe forumul hackerilor.

Ucraina se poate confrunta cu noi atacuri cibernetice

Unul din mesaje avea în vedere "închirierea de servere pentru a organiza noi atacuri asupra site-urilor web din sectorul public, sectorul bancar şi sectorul de apărare”, se arată în comunicatul agenţiei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: La granițele Ucrainei, tancurile rusești au fost marcate cu semnul ,,Z''. Care este părerea analiștilor militari

Atacurile online și avertismentele vin în contextul în care statele occidentale acuză Rusia că plănuiește o invazie în Ucraina.

Ucraina s-a confruntat săptămâna trecută cu o serie de atacuri cibernetice. Miercuri dimineața, site-urile oficiale ale Ministerului Educației și Științei, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Stat de Urgență și Cabinetului de Miniștri nu au funcționat.

Primul atac a avut loc săptămâna trecută în Ucraina 

Primul atac cibernetic a avut loc marți, fiind atacate site-urile unor bănci, dar și site-ul Ministerului Apărării. ” Direcția de Investigații a Poliției Naționale a deschis urmărirea penală în temeiul articolelor 361 (ingerință neautorizată în funcționarea sistemelor automate) și 363-1 (difuzarea intenționată de semnale telecom are cauzează o întrerupere în funcționarea sistemelor automatizate) din Codul penal al Ucrainei”, a subliniat poliția.

Citeste si: Ultima șansă pentru evitarea războiului dintre Rusia și Ucraina. Putin și Biden au convenit să se întâlnească

De asemenea, viceprim-ministrul și totodată ministrul transformării digitale Mihail Fedorov a spus că echipele de IT-iști au respins atacuri ale hackerilor din patru țări- Rusia, China, Cehia și Uzbekistan.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si