Clasa zero 2022 înscrieri. Surse din Ministerul Educației au transmis pentru Edupedu.ro, că din luna martie părinții își vor putea înscrie copiii în clasele pregătitoare pentru anul școlar care va începe în septembrie 2022.

Când încep înscrierile pentru clasa pregătitoare în anul școlar 2022-2023

Înscrierile pentru clasa pregătitoare vor fi anunțate în primele săptămâni din luna martie, la fel ca anul trecut.

Pentru anul școlar 2022-2023 în clasa zero vor începe din luna martie.

Înscrierile pentru învățământul primar vor avea loc conform metodologiei aprobate de Ministerul Educației.

Citeste si: Când vor avea elevii următoarea vacanță? Anul școlar 2021-2022, unul extrem de dificil. Ce va urma?

Sorin Cîmpeanu a anunțat propunerile de modificare pentru structura anului școlar 2022-2023. Potrivit propunerilor lansate de Ministerul Educației, anul școlar viitor ar putea începe pe 5 septembrie, iar luna octombrie să fie vacanță pentru toți elevii din ciclurile primar, gimnazial și liceal. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat la  TVR 2  că este luat în calcul faptul ca la finalul lunii octombrie să existe vacanță de o săptămână pentru toți elevii. 

clasa zero 2022

Înscrieri clasa zero 2022-2023

[Sursa foto: istockphoto.com]

Cum se pot face înscrierile în clasa zero 2022

Înscrierile pentru clasa pegătitoare 2022-2023 vor avea loc potrivit metodologiei stabilite de Ministerul Educației. Iată care sunt condițiile pentru înscrierile în clasa zero în anul școlar 2022-2023.

 

  • Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2022, inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii și ale prezentei metodologii.
  • Procesul de înscriere în învățământul primar nu este condiționat de frecventarea grupei mari a învățământului preșcolar.
  • Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022, inclusiv, pot să își înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător. La fel și cei care nu au frecventat grădinița sau se întorc din străinătate. Aceștia vor fi consiliați înainte de înscriere. Urmează să se stabilească perioada în care părinții pot completa cererile de evaluare.

Citeste si: Vacanţa de Paşte 2022: Când intră elevii în vacanţa de primăvară?

clasa zero 2022

Care sunt condițiile de înscriere în clasa pregătitoare?

[Sursa foto: istockphoto.com]

Înscrierile în învățământul primar se pot face prin depunerea unei cereri-tip alături de documentele necesare. Cererea-tip de înscriere se poate completa online ce va fi transmisă ulterior prin email, prin poștă sau chiar la secretariatul unității de învățămând unde părintele dorește să își înscrie copilul, conform perioadei din Calendarul de înscriere în învățământul primar.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Bacalaureatul și Evaluarea Națională ar putea fi computerizate pentru a se elimina orice urmă de fraudă

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si