Ministerul Apărării al Ucrainei a postat, pe pagina sa, secvențe din interogatoriul a doi soldați care susțin că au aflat abia la fața locului că vor trage în civili.

Citeste si: Japonia donează echipamente de protecție pentru forțele armate din Ucraina

“Eu vă rog, nu veniţi aici, nicio sumă de bani nu merită. Viața e mai importantă decât toate astea!”, spune unul dintre bărbați către alți soldați ruși.

Militarii ruși s-au predat civililor ucraineni

După ce au fost lăsați de alți camarazi în mijlocul drumului, iar tehnica militară a fost distrusă, aceștia s-au ascuns într-o pădure, iar ulterior s-au predat localnicilor.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: General-maior rus, ucis, în Ucraina. Vitali Gherasimov a luptat în al Doilea Război din Cecenia

„Am fost al treilea în coloană. Prima maşină din coloană a explodat brusc. Noi toţi am ieşit. Ne-am culcat de-a lungul drumului. Apoi a fost aruncată în aer şi a doua maşină. Noi toţi am fugit, ne-am împărţit în câteva grupuri. Am mers eu, comandantul şi încă doi din plutonul nostru, cei care au fost aici pe bază de contract.

Ne-am îndreptat spre o localitate. Am luat maşina de la un bătrân şi am mers."

Pentru a scăpa, aceștia s-au ascuns într-o pădure

"Peste aproximativ cinci minute au tras, din nou, în noi. Ne-am ascuns în pădure, unde am stat până ce s-a făcut întuneric. Am văzut o clădire roşie, care s-a dovedit a fi o fermă de porci.

Citeste si: Încă cinci elicoptere ucrainene intră în România. În total 14 elicoptere ucrainene au primit aprobare să ajungă la Brașov

Am stat ceva timp acolo, pe urmă prin păduri şi câmpuri am ajuns în apropierea satului Kamîşi, în care nu am intrat, dar am mers prin grădinile caselor. Am văzut un bărbat, am ridicat mâinile, am spus că ne predăm, am dat bărbaţilor din localitate armele noastre şi vestele antiglonț”, spune bărbatul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si