Tipurile de aditivi au crescut cu 130%, arată analizele: "Opt din 10 mărci de crenvurşti pentru copii nu ar trebui folosite".

Alertă alimentară în România

E-urile din  crenvurștii de pui s-au menținut, în România, la același nivel din anul 2009, dar aditivii și cantitatea de sare, în schimb, au crescut.

InfoCons a realizat un studiu comparativ cu privire la evoluția produselor tip crenvurști de pui în perioada 2009 – 2022.

"Opt din 10 mărci de crenvurşti pentru copii ar trebui să nu fie folosite pentru hrana acestora", a spus Costel Stanciu, de la Asociaţia Pro consumatori, vineri, la Antena 3.

Citeste si: Se anunță o criză alimentară de proporții: Vom mânca mai scump și vom plăti facturi mai mari

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

În total, pe parcursul anilor, 90 de produse tip crenvurști de pui au făcut obiectul studiilor.

Cum arată studiile referitoare la aditivii din crenvurști

În ceea ce privește conținutul de aditivi alimentari, s-a constatat o menținere a numărului mediu de E-uri, după o fluctuație în perioada 2015-2018.
- 5 E-uri în studiul din 2009
- 6 E-uri în studiul din 2015
- 7 E-uri în cazul studiul din 2017
- 6 E-uri în 2018
- 5 E-uri în studiul din 2022.

Citeste si: VIDEO- Isteria uleiului a ajuns și în Bulgaria. Un bărbat de 77 de ani a murit în înghesuiala creată de o promoție la ulei

Cel mai mare număr de E-uri într-un singur produs tip crenvurști de pui a fost identificat în studiile din anii 2017 și 2018, regăsindu-se 12 E-uri într-un singur produs, iar cel mai mic număr de E-uri a fost identificat în studiul din acest an, respectiv 2 E-uri.

Citeste si: Fructele care au fost retrase din supermaketuri în România. Aveau conținut mare de pesticide

În ce privește evoluția cantității maxime de sare din crenvurștii de pui, cantitatea maximă de sare a fost identificată în acest an: 3.2 g/100g.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si