Românii de peste 18 ani pot face, începând din 16 mai, a patra doză de vaccin anti-covid cu serul de la Pfizer BioNTech. Anunțul vine din partea Ministerului Sănătății.

Administrarea dozei este posibilă doar pentru cei care au făcut primele trei doze cu un vaccin de tip ARN mesager.

Citeste si: Bilanț COVID-19: 385 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Vaccinarea cu doza a patra urmează recomandările EMA și ECDC și va începe din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie.
Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Crește numărul de cazuri COVID. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15 decese

Numărul de cazuri Covid-19 crește în România

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 812 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 427 mai mult față de ziua anterioară, anunță, marți, Ministerul Sănătății. Au fost raportate 15 decese, din care unul anterior ultimei zile de monitorizare.

Citeste si: Maia Sandu acuză probleme de sănătate. Programul pentru 9 mai, anulat

Din cele 812 cazuri noi, 111 sunt ale unor  pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 79 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Citeste si:  Peste 6.870 persoane, vaccinate în săptămâna 2-8 mai, 929 cu prima doză

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu  COVID-19  este de 930 cu 84 mai puțin față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 153 persoane, cu 4 mai puțin față de ziua anterioară. Dintre cei 153 pacienți internați la ATI, 139 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați, 67 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 2 mai mult decât în ziua anterioară și 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Până marți, 10 mai, 65.581 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si