Aceste oraşe sunt considerate pietrele de temelie ale liniilor defensive ucrainene din estul ţării.

Rusia cere evacuarea oraşelor din estul Ucrainei

"Având în vedere situaţia umanitară catastrofală ce se profilează pentru majoritatea civililor din Kramatorsk şi Sloviansk, solicităm comunităţii internaţionale, ONU, OSCE şi Comitetului Internaţional al Crucii Roşii să adopte imediat toate măsurile pentru evacuarea rapidă şi în siguranţă a civililor din aceste oraşe aflate sub controlul iniţiat de forţele armate ucrainene", a declarat miercuri seară generalul colonel Mihail Mizinţev din partea ministerului rus al apărării, citat de agenţia Interfax.

Citeste si: Zelenski a mulțumit SUA pentru noua tranşă de ajutor financiar: ” Negociem cu cele mai importante naţiuni ale lumii”

Mizinţev a susţinut că trupele ucrainene stabilite în Kramatorsk şi Sloviansk folosesc ca scuturi umane propria populaţie civilă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Oficialul militar rus a mai declarat că în cele două oraşe mai locuiesc în prezent aproximativ 90.000 de civili.

Ucraina distruge poduri pentru a opri înaintarea trupelor ruseşti în regiunea Lugansk

Ministerul ucrainean al Apărării susţine că a distrus două poduri care traversează râul Siversky Donets în apropierea satului Bilohorivka, pentru a opri înaintarea trupelor ruseşti în regiunea Lugansk, transmite BBC, citat de news.ro.

Citeste si: Volodimir Zelenski, nemulțumit de "incertitudinea" aderării Ucrainei la UE. "Rusia trebuie să înțeleagă că pedeapsa e inevitabilă"

Şeful regiunii Lugansk, Serhiy Haidai, a descris Bilohorivka ca fiind o "fortăreaţă" care- la fel ca oraşul Mariupol- "reţinea un număr mare" de trupe ruseşti.

Rusia a declarat că se va concentra acum pe preluarea controlului total asupra regiunilor Lugansk şi Doneţk, învecinate, din est.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si