UPDATE Trupele ruse au distrus un pod și întrerup conexiunile către estul Ucrainei

Armata rusă îşi concentrează eforturile ofensive pe obţinerea controlului total al unor localităţi din regiunea ucraineană Lugansk, printre care şi Rubijne, şi a distrus podul care face legătura cu oraşul Severodoneţk pentru a împiedica deplasările trupelor ucrainene, potrivit agenţiilor de presă ucrainene, citate vineri de agenţia EFE.

Citeste si: Erdogan: Intrarea Finlandei şi Suediei în NATO ar fi o "eroare"

Despre aceste noi mişcări ale trupelor ruse a informat şeful administraţiei militare din regiunea Lugansk, Serhii Haidai, teritoriu pe care se află de asemenea autorităţi proruse după ce s-a autoproclamat republică independentă.

Progresele trupelor ruse din această regiune şi din cea învecinată Doneţk sunt favorizate şi de implicarea trupelor paramilitare proruse şi a miliţiilor cecene.

Citeste si: Vladimir Putin acuză Ucraina că blochează negocierile de pace

''Podul distrus, care a fost primul din regiunea Lugansk reconstruit după îndepărtarea invadatorilor ruşi în anul 2014, face să nu mai existe conexiunea de transport între Severodoneţk şi Rubijne'', a semnalat Serhii Haidai.

Potrivit agenţiilor locale, pe fronturile din Doneţk şi Lugansk ucrainenii au respins 18 atacuri inamice în ultimele 24 de ore, ceea ce oferă o idee asupra intensităţii ofensivei ruse.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cum a devenit un român spaima Californiei. Andrei a ajuns să controleze mii de conturi din care a furat toți banii- antena3.ro

Citeste si: Mii de soldați francezi vor ajunge în România. Noile ordine primite de Hexagon din partea NATO. „Acum există un inamic”- wowbiz.ro

Vladimir Putin a dat asigurări joi că Occidentul are de suferit mai mult decât Rusia de pe urma sancțiunilor impuse Moscovei, după noi amenințări de la Kremlin pe tema Finlandei și Suedie în NATO. 

Vladimir Putin amenință Occidentul

01:50  Vladimir Putin a dat asigurări joi că Occidentul are de suferit mai mult decât Rusia de pe urma sancțiunilor impuse Moscovei, liderul de la Kremlin lăudându-se cu o mare rezistență a economiei rusești în fața „provocărilor externe”.

01:20 Arme, soldați și drone în Ucraina: saltul de calitate al Italiei, 600 de militari trimiși în Ungaria și România

Citeste si: Ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin, convocat de urgență la Ministerul de Externe român. Care este motivul

00:46  Rusia ar putea întrerupe vineri furnizarea de gaz către Finlanda, a scris ziarul local Iltalehti, citând surse neprecizate.

23:57 Germania nu este de acord cu furnizarea de avioane de luptă occidentale Ucrainei

Ministrul german de externe Annalena Baerbock şi-a exprimat joi rezervele privind cererea Ucrainei de a fi aprovizionată cu avioane de luptă occidentale, la începutul unei reuniuni a miniştrilor de externe din statele G7. Ea a făcut trimitere la respingerea de către statele occidentale a apelului Ucrainei de instituire a unei zone de interdicţie aeriană deasupra ţării.

O altă navă rusească ar fi în flăcări în Marea Neagră

22:25 Încă o navă rusească este în flăcări în Marea Neagră

Citeste si: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor- kfetele.ro

Citeste si: Kate Middleton, din nou la spital! Care este starea de sănătate a Prințesei de Wales după ce a anunțat că s-a vindecat de cancer- radioimpuls.ro

Citeste si: O româncă din Italia, vedetă pe OnlyFans, a pus pe jar autoritățile. Schema prin care Mădălina a păcălit statul cu 1,5 milioane de euro- antena3.ro

O navă rusească de suport logistic- „Vsevolod Bobrov”- era tractată joi seara din zona Insulei Șerpilor, după ce a fost cuprinsă de flăcări, a anunțat un purtător de cuvânt al administrației militare regionale din Odesa.

Citeste si: Cât de gravă este starea de sănătate a lui Vladimir Putin? ”Asta este cel mai îngrijorător!”

22:10  Resentimentele față de refugiații ucraineni cresc în Europa Centrală și de Est

Primirea călduroasă pe care cetățenii din Europa Centrală și de Est au arătat-o pentru prima dată refugiaților ucraineni se diminuează încet-încet, în special în țările mai pro-ruse, precum Slovacia și Bulgaria, unde "privilegiile" refugiaților sunt criticate, iar acum se fac comparații cu criza refugiaților din 2015, scrie Euractiv.com.

22:00  Zelenski: Ucraina trebuie să câştige războiul şi să nu accepte nicio „ieşire pentru Rusia”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si