„În condiţiile actuale, este puţin probabil ca Rusia să-şi accelereze semnificativ ritmul de avansare în următoarele 30 de zile”, a scris serviciul de informaţii al armatei britanice pe Twitter în buletinul său referitor la situația din Ucraina.

Armata rusă are angajate în Ucraina mai puțin de 100 de grupuri tactice la nivel de batalion (potrivit surselor, fiecare unitate de acest fel are între 700 și 1000 de militari), își suplimentează forțele pentru a reuși să ducă la capăt planul de ocupare al provinciilor Doneţk şi Lugansk. 

În tot acest timp, trupele ucrainene încearcă să țină piept armatei ruse, să izoleze unitățile acestora și să perturbe cu atacuri de artilerie ruta de aprovizionare a armatei ruse. 

Operațiunile trupelor complicate de râul Doneț

Frontierele naturale formate de râul Doneț complică operațiunile ambelor tabere. Râul șerpuit formează mlaștini și câmpuri inundate.

Trupele rusești au încercat fără succes, dar cu prețul unor pierderi importante să amplaseze mai multe pontoane pentru a traversa râul pentru a încercui trupele ucrainene.

Imaginile din satelit arată că cel puţin trei astfel de pontoane au fost distruse săptămâna trecută de trupele ucrainene și totodată tancuri şi alte vehicule militare ruse distruse acolo.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Citeste si: Ministrul rus de externe: „Occidentul a declarat un 'război hibrid total' împotriva Rusiei”

Trupele rusești ar fi lansat alte 9 tancuri în estul Ucrainei, scrie Kyiv Independent. Între timp, grupul operațional tactic ”East” a publicat pe Facebook că forțele ucrainene au distrus un depozit în care se aflau nu mai puțin de 80 de soldați ruși, 3 tancuri, 2 transportoare blindate, sisteme de artilerie și alte trei echipamente militare.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski declara sâmbătă seară că situația din Donbas rămâne una delicată, în condițiile în care trupele rusești continuă să obține o victorie, oricât de mică ar fi aceasta.

Un oligarh rus a fost înregistrat când declara că îşi doreşte moartea lui Vladimir Putin. Boala de care ar suferi liderul de la Kremlin

Războiul început de armata lui Vladimir Putin în Ucraina a ajuns în a 80-a zi, iar nemulţumirile elitei ruse cresc cu fiecare zi cu care "acţiunea militară specială" se prelungeşte. Oligarhii încep să piardă sume uriaşe, fie din pricina sancţiunilor impuse Rusiei, fie pentru că anumite firme ruseşti încep să fie boicotate.

În acest context, oligarhii ruşi au două lucruri pentru care se roagă pentru viitor: terminarea războiului sau moartea lui  Vladimir Putin. Unul dintre oligarhii ruşi a fost înregistrat când mărturisea că Vladimir Putin  "este foarte grav bolnav".

Omul de afaceri din Federația Rusă a declarat acest lucru la mijlocul lunii martie, la puțin după începerea războiului din Ucraina, într-o discuţie privată pe care a avut-o cu un afacerist occidental. Înregistrarea discuţiei a fost făcută publică de jurnaliștii de la   New Lines, o publicaţie din Statele Unite ale Americii.

Jurnaliştii americani au ales să păstreze sub protecția anonimatului identitățile celor doi oameni afaceri implicați în discuție.

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Diana, fiica Deliei Budeanu. Detalii neștiute despre primul copil al regretatei crainice TV- radioimpuls.ro

Citeste si: Fiica milionarului Ioan Crișan, reținută pentru uciderea lui. Anchetatorii au aflat de ce Laura Crișan a comandat asasinarea acestuia- antena3.ro

Citeste si:  Românii mint ca să obțină azil politic în Statele Unite ale Americii. Care este cel mai folosit pretext

În aceeaşi discuţie, oligarhul rus mai afirmă că liderul de la Kremlin, Vladimir Putin ar suferi de leucemie, motiv pentru care s-a şi operat la scurt timp după invazia armatei rusești în Ucraina. De asemenea, afaceristul a mai precizat că Putin a înnebunit.   "A distrus economia Rusiei, economia Ucrainei și alte companii, le-a ruinat. Problema este în capul său. Un nebun poate distruge lumea",   au fost cuvintele omului de afaceri din Rusia. Dată fiind situaţia actuală din Rusia, dar şi întreg contextul european şi internaţional, oligarhul a mai punctat şi că mai mulţi dintre cei mai bogați oameni ai Rusiei speră că Vladimir Putin  "să moară".

Citeste si: VIDEO| Cum trăiesc soldații ucraineni în buncărele de la Azovstal


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si