„- Pot să fiu și eu un robot?

- Da, da, te rog!

- Un profesor robot, un robot care le predă copiilor. Bine, clasă! Astăzi vom învăța matematică! Cât este 25 împărțit la 5? David!

- 5!

- Foarte bine!”

Sistem bilingv în școli de top

Un mediu multicultural, standarde internationale si un sistem de invatare bilingiv. La asta viseaza tot mai multi parinti care uneori fac eforturi uriase pentru a-si pregati micutii pentru viitor.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

„Cred că roboții nu vor lua, neapărat, controlul asupra lumii, în viitor. Vor lua controlul doar dacă nu pot fi controlați și sunt stricați.”

Citeste si: Bacalaureat 2022. Regulile pe care trebuie să le respecte elevii în timpul desfășurării examenelor

La această școală privată, din sectorul 6 al Capitalei profesorii predau preponderent în limba engleză. Instituția urmează curriculum-ul național, făcând astfel posibilă participarea copiilor la examenele naționale și, în același timp, la examenele internaționale.

„Învăț aici de 3 ani, îmi place atmosfera, cum se procedează, profesorii drăguți...”

Mariana Oancea, director: „În școala noastra sunt elevi români 85 la sută, însă avem 15 la sută elevi de grădiniță, școală de alte nationalitați. Părinții optează pentru acest învățământ pentru că dezvoltă altfel comunicarea și integrarea în societate.”

Pentru că cercetările arată că pe parcursul primilor ani de viaţă, copiii trec printr-o perioadă în care învaţă mult mai uşor o limbă străina, mulți părinți nu așteaptă primul an scolar, ci îi introduc pe micuți încă de la

grădiniță într-un sistem bilingv.

Citeste si: COMPER 2022. Subiectele și baremul de corectare la Limba și literatura română, etapa națională

Tarife mari pentru școlile moderne

Școala se mândrește cu un sistem de predare exemplar, iar tarifele încep de la 13 mii de lei pe an la grădiniță până la 30 de mii lei pe an pentru gimnaziu. În România există însă și școli unde elevilor nu li se predă deloc limba română.

Citeste si: Vacanța de vară 2022: Când se încheie anul şcolar 2022?

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si