În funcție de situația în care te afli, poți opta pentru diferite tipuri de băuturi. Cu toate acestea, există un sortiment care se potrivește în orice context. După cum ai ghicit din titlu, este vorba despre un vin spumant, un produs „catifelat”, cu o textură spectaculoasă și gust pe măsură, pe care toată lumea îl adoră!

Există mai multe sortimente de spumant, motiv pentru care ai ocazia să îl alegi pe cel care ți se potrivește cel mai bine.

Descoperă mai multe despre metoda de producere a acestei băuturi, precum și despre diferitele variante în continuare!

vin spumant

Vinul spumant, potrivit pentru orice ocazie.

[Sursa foto: Kanal D]

Care este metoda de producere?

În primele etape, metoda de producere a spumantelor este foarte asemănătoare cu cea utilizată pentru vinurile obișnuite. Astfel, prima fermentare se realizează după metoda cunoscută, însă următoarea este cea care acordă calitatea de vin spumant. În cadrul acesteia din urmă, vinul este supus unei presiuni intense, motiv pentru care îmbutelierea se realizează întotdeauna în sticle deosebit de rezistente.

Pentru obținerea șampaniei, se utilizează metoda tradițională, cunoscută și drept Champenoise. Aceasta presupune o fermentare îndelungată în sticlă, fiind mai costisitoare, dar oferind rezultate excelente.

Citeste si: VIDEO- Ultimele pregătiri înainte de Saga festival. Sunt așteptați aporape 150.000 de oameni

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Altă metodă populară este cea convențională, utilizată pentru obținerea mai multor spumante, inclusiv a celui de origine italiană, prosecco. Fermentarea are loc în tancuri sau cisterne de inox ori de oțel inoxidabil. Din moment ce această tehnică este mai rapidă și mai puțin minuțioasă, prețul unui vin spumant obținut astfel este mult mai accesibil.

Deși acestea sunt cele mai cunoscute, există și alte metode, precum cea a transferului, care este extrem de populară în Australia și Statele Unite ale Americii. Nu trebuie uitată nici metoda impregnării cu dioxid de carbon, de pe urma căreia se pot obține cele mai delicioase vinuri perlate.

Care sunt cele mai populare tipuri de vin spumant?

Există mai multe criterii după care sunt clasificate spumantele. De exemplu, un aspect care determină sortimentul pe care îl servești este cantitatea de zahăr pe care acesta îl conține. Băuturile cu cel mai mic conținut de zahăr sunt încadrate în categoria de Brut natural sau Brut Zero și nu au mai mult de 3 grame de zahăr per litru.

La polul opus, se află spumantele demisec, care conțin între 35 și 50 de grame de zahăr per litru, și cele dulci, cu o cantitate de zahăr care poate depăși 50 de grame per litru. Restul sortimentelor sunt clasificate drept Extra Brut, Brut, Extra Dry sau Extra Sec și Sec.

Citeste si: Unde vor putea fi folosite voucherele alimentare pe care Guvernul urmează să le acorde începând din luna iunie 2022

Citeste si: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, dezvăluiri incendiare despre viața la Londra a fostei sale soții și a celor doi copii: "Un apartament pentru ei pe credit, dar cu un avans destul de mare, 100 de mii de lire s-au dat atunci"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Alt criteriu după care pot fi diferențiate diferitele tipuri de vin spumant se referă la regiunea din care provin. Cel mai celebru exemplu este șampania, care poate fi produsă exclusiv în regiunea Champagne din Franța. Prosecco este spumantul preferat al Italiei, Cava al spaniolilor, Sekt este de origine germană și tot așa.

În cadrul magazinului online BeiCeVrei, vei descoperi toate băuturile pe care ți le dorești, inclusiv diferite sortimente de spumante menționate în cadrul acestui articol, pe care le poți savura indiferent de context!

Citeste si: Scumpirile din România, în topul majorărilor de prețuri din Europa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si