Pentru că vorbim despre un aparat electrocasnic fără de care viața nu ar mai fi la fel, trebuie să-l alegi cu grijă, ținând cont de câteva criterii esențiale. Iată ce trebuie să ai în vedere înainte să achiziționezi o mașină de spălat rufe.

Consumul

Citeste si: Curs valutar BNR azi, 6 iunie 2022: Ce se întâmplă la casele de schimb?

Dacă-ți dorești să faci economie la apă și energie electrică, trebuie să știi că o mașină de spălat cu încărcare frontală consumă cel mai puțin. În funcție de acești factori, vei găsi mașini de spălat de la clasa energetică A până la A+++++. Cele mai populare sunt electrocasnicele încadrate la A+++, o clasa energetica minima, cu un consum mediu.

Spațiul

De regulă, mașinile de spălat au dimensiuni de aproximativ 70 de centimetri în lățime, deși există și modele solide, al caror cadru adaugă încă 10-15 centimetri la dimensiunea totală.

Înainte să cumperi mașina de spălat, asigură-te că ai măsurat corect spațiul în care o vei depozita. Totodată, ar fi bine să verifici dacă aparatul o să încapă pe hol, în lift sau pe scară. Dacă nu dispui de un spațiu generos, alege mașina de spălat cu cele mai mici dimensiuni.

Capacitatea de încarcare

La fel de importantă este și capacitatea de încărcare a unei mașini de spălat.

În funcție de nevoile tale și ale întregii familii, cumpăra un model cu un volum ideal al cuvei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De pilda, pentru 1-2 persoane, se potrivesc mașinile de spălat compacte, recomandate pentru spălari frecvente. Pentru familii în care există 3-4 persoane, capacitatea medie de încarcare a mașinii de spălat este de 7-8 kilograme. Dacă există peste 4 persoane, îți trebuie o mașina de spălat cu o capacitate care depașește 8 kg. Aceste modele au, de regulă, și programe special concepute pentru spălarea paturilor sau a pernelor.

Îți trebuie urgent o mașină de spălat, dar nu ai posibilitatea să o cumperi? Pentru a obține un credit nebancar intră pe Viaconto.ro, care te ajuta sa achiziționezi electrocasnicele de care ai nevoie.

Viteza de centrifugare

La o mașină de spălat, este importantă și viteza de centrifugare. Ce este acest indice? Face referire la numărul de rotații pe minut pe care le face cuva în momentul ciclului de stoarcere a rufelor. Cu cât numărul de rotații este mai mare, cu atat rufele sunt mai stoarse dupa spălare.

Citeste si: Problemele financiare se depășesc mult mai ușor dacă apelezi la o casă de amanet auto

Cele mai răspândite modele de mașini de spălat au cel puțin 1200 de rotații de minut. Ar fi bine să alegi o mașină care-ți oferă șansa de a selecta manual numărul de rotații.

Astfel, poți opta pentru o centrifugare mai mică, în cazul articolelor vestimentare sensibile.

Tipul mașinii de spălat

Există mai multe modele de mașini de spălat, pe care le poți cumpăra și in funcție de tip. Mașina de spălat standard se adresează tuturor, inclusiv persoanelor cu buget redus. Oferă programe de bază și funcții suplimentare, având dimensiuni aproximative cuprinse între 85 de centimetri înalțime și 60-70 centimetri lațime.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Suntem sufocați de scumpiri

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Mașinile de spălat cu uscător sunt foarte performante, mai ales ca beneficiază de programe care oferă uscarea completă a rufelor. Ia în calcul faptul că astfel de modele ocupă mult mai puțin spațiu decât o mașină de spălat simplă, așezată lângă un uscator.

Gama de programe

Orice mașină de spălat are numeroase programe de spălare, în funcție de culoarea hainelor, de tipul de material sau de durata ciclului. Se recomandă să verifici dacă modelul ales are și programe pentru haine din țesături fine, dar și programe scurte, de 15 sau 30 de minute, recomandate pentru articolele mai puțin pretențioase la spalare.

Investeste într-o mașină de spălat rufe, ținând cont de aceste criterii importante. Nu vei da greș!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si