Rezultate Bacalauareat.edu.ro 2022. Rezultatele la Bacalaureat 2022 au fost publicate luni, 27 iunie, la ora 10:00, la avizierul fiecărui liceu și online, pe  bacalaureat.edu.ro

Rezultatele la BAC 2022 vor fi publicate în format anonimizat, ceea ce înseamnă că pe pagina online dedicată apar coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile.

Rezultate Bacalauareat.edu.ro 2022

BAC 2022: cum verifici notele online?

Pentru a le fi protejată identitatea, Ministerul Educației nu va mai afișa numele și prenumele candidaților, ci coduri de identificare. Fiecare elev primește câte un cod de identificare la prima probă scrisă și acesta va putea fi folosit pentru verificarea rezultatelor la BAC 2022. 

Fiecare candidat a primit anterior afișării rezultatelor codul specific. Codul unic este de forma JJ0000, unde primele litere reprezintă indicativul județului în care se dă examenul. Candidații vor folosi codul unic în momentul în care vor să-și identifice notele afișate la avizierele liceelor și notele afișate pe site-ul edu.ro.

Citeste si: Rezultatele la BAC 2022 au fost publicate pe EDU.ro. Cum poți să afli notele

Cei care au participat la prima sesiune de BAC din acest an au aflat în această dimineață cum s-au descurcat la probele scrise pe care le-au susținut la Limba și literatura română, Matematică sau Istorie și la proba la alegere în funcție de profilul urmat.  

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

În funcție de notele obținute la BAC 2022, elevii au primit calificativul „admis” sau „respins”. 

Rezultate Bacalauareat.edu.ro 2022

Promovarea Examenului Național de Bacalaureat 2022

Media notelor   la probele scrise de la BAC 2022 se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat. Acolo unde candidaţii obţin media generală 5,99, media generală se rotunjește la 6,00.

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a prezentat rezultatele de la BAC 2022 (VIDEO)

Un elev poate susține Bacalaureatul fără taxă de cel mult două ori, după care plătește intrarea în examen, potrivit metodologiei.

Pentru a fi declarat promovat la Examenul Național de Bacalaureat candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

Citeste si: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, dezvăluiri incendiare despre viața la Londra a fostei sale soții și a celor doi copii: "Un apartament pentru ei pe credit, dar cu un avans destul de mare, 100 de mii de lire s-au dat atunci"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

 

  • să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • să obţină media 6 (cel puţin) la probele scrise.

 

Mai mult, cei care au avut în toate clasele de liceu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.

Citeste si: Constestaţii BAC 2022: Când se depun cererile?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si