Contestații BAC 2022. Rezultatele la Bacalaureat 2022  au fost afișate luni, 27 iunie, la ora 10:00, la avizierul fiecărui liceu și online, pe   bacalaureat.edu.ro  . 

Absolvenții nemulțumiți de rezultate pot depune contestații!

Bacalaureat rezultate

Bacalaureat 2022: contestații

După afișarea rezultatelor la BAC 2022, în aceeași zi, începând cu ora 12:00 și până la ora 18:00, se pot depune contestațiile.

Acestea fie sunt depuse personal la unitatea unde a fost susținut examenul, fie se transmite prin email, la adresa special pusă la dispoziție în acest scop, în același interval de timp.

Citeste si: Rezultate BAC 2022: Ierarhia mediilor pe judeţe şi licee

Membrii comisiilor din centrele de examen sunt obligați să-i informeze pe absolvenții de liceu că notele primite la examen pot să scadă, dar și să crească, după contestație.

Există două modalități de a depune contestații: fizic, la unitatea de învățământ unde s-au susținut probele sau online, prin email, la adresa special pusă la dispoziție în acest sens.

Model cerere contestație BAC 2022

Contestațiile pot fi depuse astăzi până la ora 18:00, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe 1 iulie.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Bacalaureat rezultate

Model cerere contestații BAC 2022.

[Sursa foto: edupedu.ro]

Dacă în urma rezolvării contestațiilor diferența dintre notele evaluatorilor este mai mică sau egală cu un punct, este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără a fi  rotunjită. Aceasta va fi ulterior înregistrată în catalogul de Bacalaureat.

Dacă diferența dintre notele evaluatorilor este mai mare de un punct se va proceda astfel:

 

  • președintele comisiei nominalizează alți doi profesori evaluatori pentru recorectarea lucrării;
  • după finalizarea recorectării lucrării, notele acordate de fiecare din cei patru evaluatori se trec pe lucrare și se semnează de către evaluatori;
  • președintele comisiei calculează nota finală din cele 4 (patru) note, după eliminarea celor două note – valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note – valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală pe care o trece pe lucrare și semnează, potrivit edupedu.ro.

Contestațiile urmează să fie rezolvate între 28 și 30 iunie. Rezultatele finale după contestații vor fi publicate pe 1 iulie 2022.

Citeste si:  Rezultate BAC 2022: Notele la Română, Matematică, Istorie, Geografie, Biologie, Fizică, Informatică

Contestația se depune printr-o cerere care conține și o declarație-tip în care se menționează că absolvenții au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Citeste si: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, noi dezvăluiri despre aventurile extraconjugale ale fostei soții! Dovezile care susțin infidelitatea Larisei Uță: „După ce am confruntat-o, ea a recunoscut”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Cererea pe care elevul trebuie să o depună conține numele candidatului, CNP-ul, seria și numărul de buletin, școala absolvită, profilul și specializarea.

Condiții pentru promovarea Examenului Național de Bacalaureat 2022

Pentru a fi declarat promovat la examenul de bacalaureat, un candidat trebuie să îndeplinească mai multe condiții.

- recunoașterea/ echivalarea/ susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

- susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

- obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Citeste si: Rezultate Bacalauareat.edu.ro 2022: Cum verifici online notele obţinute pe materii?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si