Faptul că anvelopele sunt una dintre cele mai importante componente ale autoturismului deja este cunoscut, iar ca drept urmare, alegerea unui set bun de anvelope este foarte importantă. Anvelopele 195 65 r15 sunt o alegere bună în orice sezon, acestea ne asigură eficiența de care autoturismul are nevoie, însă atunci când le alegem este nevoie să ținem cont de anumiți factori.

Factori de care să ținem cont atunci când alegem cauciucuri 195 65 r15

Dimensiunile anvelopei

Citirea corectă a specificațiilor este un prim factor de care trebuie să ținem cont în alegerea unei anvelope. Trebuie să ne asigurăm că dimensiunea înscrisă pe anvelope se potrivește cu cea admisă pentru tipul nostru de autoturism. Așadar, în ceea ce privește tipul de anvelope 195 65 r15, trebuie să asigurăm că lățimea benzii de rulare trebuie sa fie de 195 mm, iar că procentul din lățimea benzii de rulare care contribuie la realizarea peretelui lateral este de 65%. Litera R ne indică faptul că anvelopa are o construcție radială, iar numărul 15 de indică diametrul roții, mai exact 15 inch.

Citeste si: De ce ai nevoie de o asigurare CASCO pentru masina ta?

Dimensiunea jantei

La alegerea anvelopelor trebuie să avem în vedere faptul că dimensiunea anvelopei este practic aceeași cu cea a jantei pe care trebuie să o instalăm.

În cazul de față, jante 15, ceea ce înseamnă că jantele de care avem nevoie sunt de 15 inch. Deși uneori nu se acordă o prea mare importanță jantelor, alegerea acestora trebuie să fie de asemenea una foarte bine realizată. În cazul în care jantele sunt mai mari decât anvelopele alese, atunci va scădea înălțimea peretelui lateral. Acest lucru nu este întocmai cel mai potrivit, întrucât, calitatea șofatului poate fi negativ impactată, asemenea și manevrabilitatea vehiculului.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Sezonalitatea

Un alt aspect de luat în calcul este sezonul pentru care alegem anvelopele. Deși pe piață sunt disponibile numeroase modele de anvelope allseason, recomandat pentru eficiență îndelungată este ca acestea să fie schimbate odată cu schimbarea sezonului.

Cauciucul folosit la fabricarea anvelopelor de vară este unul special conceput pentru sezonul cald, atunci când temperaturile asfaltului cresc considerabil. Folosind anvelope de iarnă sau allseason riscăm ca eficiența autoturismului în mers să scadă.

Citeste si: La ce să fii atent atunci când cumperi anvelope?

Anvelopele sunt făcute în funcție de sezon, din materiale de înaltă calitatea. Astfel, odată cu venirea sezonului cald, este nevoie să achiziționăm anvelope vară 195 65 r15, cu jante pe 15. În acest fel durata de viață a anvelopei va crește, odată cu manevrabilitatea, tracțiunea și aderența mașinii.

Calitatea generală a anvelopei

Chiar dacă dimensiunile anvelopei se potrivesc autoturismului nostru, pentru a asigura o lungă durată de viață cât și confort și siguranță în trafic, este nevoie să acordăm atenție și calității. Aici ținem cont de producătorul de anvelope, de locul din care le achiziționăm, de data fabricației, cât și de garanția oferită.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: „Dacă ai sub 5.000 de euro pe lună, ești sărac!” Cristina Șișcanu, pusă la zid de internauți după declarațiile controversate despre pragul sărăciei în România- radioimpuls.ro

Citeste si: Uleiul care te ajută să ai un somn profund şi odihnitor. Lidia Fecioru: "Ne ajută să ne calmăm frica de a nu fi auziți și văzuți"- antena3.ro

Pe piață sunt disponibile anvelope 195 65 r15 de la diverși producători, atât în magazinele online cât și în cele fizice. Însă atunci când ne hotărâm asupra unui producător, trebuie să ne asigurăm înainte că acesta oferă produse de calitate și, pe cât posibil, să aflăm păreri, recenzii de la alți utilizatori de astfel de anvelope. Un producător de renume va oferi mereu produse de înaltă calitate, întrucât trebuie să respecte anumite standarde.

Citeste si: Alege un service auto de încredere, unde mașina ta va fi pe mâini bune!

De asemenea, este recomandat să optăm pentru comercianți care oferă și garanție produselor pe care le oferă. Alegerea anvelopelor trebuie să fie realizată dintr-un magazin de anvelope în care calitatea serviciilor și a anvelopelor oferite este pe primul loc.

Data fabricației o putem regăsi menționată pe flancul anvelopei, printr-un cot DOT, de cele mai multe ori format dintr-un număr de patru cifre. Se recomandă să nu cumpărăm anvelope auto prea vechi, ci să ne asigurăm că au fost produse recent.

Magazinul online anvelope-discount.ro pune șoferilor la dispoziție o selecție variată de cauciucuri de vară 195 65 r15 și nu numai, de la producători de renume. Astfel, aici găsim anvelopele dorite, la un bun raport preț-calitate, de la producători precum Nokian, Continental, Michelin, Barum și mulți alții.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si