Organizația Mondială a Sănătății a raportat două noi decese cauzate de variola maimuței, în urma situației epidemiologice din 27 iunie. Toate decesele au fost înregistrate în Africa.

Citeste si: Declarațiile unor pacienți infectați cu variola maimuței: „Niciodată nu m-am confruntat cu o asemenea durere”

”Focarul continuă să afecteze în primul rând bărbaţii care au relaţii sexuale cu bărbaţi care au mărturisit că au întreţinut relaţii sexuale recent cu unul sau mai mulţi parteneri de sex masculin, ceea ce sugerează că nu există niciun semnal de transmitere susţinută dincolo de aceste reţele pentru

moment”, se mai precizează în raport.

Citeste si: Care sunt persoanele protejate de variola maimuței. Au fost vaccinate obligatoriu

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Cazurile au crescut cu 77%, iar 99% din cazuri sunt bărbați.

Pacienții infectați cu variola maimuței spun că nu au simțit niciodată o astfel de durere

Un pacient de 24 de ani din Lyon spune că nici nu știa prea multe informații în momentul în care a fost infectat cu variola maimuței.

„La spital, când mi-au spus că s-ar putea să fi luat variola maimuței, nu am crezut deloc”.

„Nu am avut niciodată o astfel de durere în gât”. Câteva ore mai târziu, i-au apărut erupții cutanate pe tot corpul și pe față.

Citeste si: Centrele americane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, anunț de ultimă oră despre variola maimuței: ”Nu se mai transmite doar prin contact intim”

Arătau ca niște mici mușcături de țânțari, dar sincer, dacă nu aș fi fost întrebat, nu le-aș fi observat niciodată.

A trebuit să-mi privesc corpul cu lupa". 

Citeste si: OMS cere "acţiune urgentă" împotriva variolei maimuţei în Europa

Organizația Mondială a Sănătății a făcut un apel, în condițiile în care cazurile s-au triplat, iar variola maimuței are o evoluție îngrijorătoare, dar nu a întins încă stadiul de urgență sanitară.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si