Se vorbește mult în spațiul public despre circularea unor bancnote false de  10 lei puse în circulație. Isteria despre aceste bancnote false de 10 lei i-a alarmat tare pe oameni. Într-adevăr, au existat situații în care au fost puse în circulație bancnote false, de data aceasta nimic nu este adevărat. Explicația este una foarte simplă și logică.

Citește si: VIDEO- Tot mai mulți tineri devin șomeri. Aceștia spun că cerințele patronilor sunt exagerate

În anii precedenți, băncile din România s-au confruntat cu astfel de situații în care circulau bani falși prin țară. Oamenii s-au panicat și au anunțat autoritățile. În acele situații, întâmplarea era reală, însă acum este doar o isterie creată de localnicii bistrițeni.

Mitul bancnotelor false de zece lei

„Bancnotele false de 10 lei puse în circulație” este doar o minciună. Se pare că mai mulți bistrițeni au reclamat apariția unor bancnote false de 10 lei. Totul a fost doar o isterie creată în Bistrița, iar reprezentanții IPJ BN au transmis că așa zisele bancnote false sunt cât se poate de autentice. Este vorba doar de două ediții diferite ale BNR.

Citește si: Acum s-a aflat din ce sunt făcute bancnotele din România. Nu ai mai pune mâna pe ele dacă ai ști adevărul

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Dăm asigurări că NU este vorba de bancnote false de 10 lei. E vorba de două ediții diferite ale BNR, cu diferențe de culoare și grafică!”, au transmis reprezentanții IPJ BN.

Citește si: Croația trece la moneda euro din ianuarie 2023. România nu îndeplinește niciun criteriu

Conform specialiștilor, bancnotele fac parte din ediții diferite ale BNR. Prima a fost emisă în anul 2005 și are o culoare mai deschisă a inscripțiilor de pe hârtie, dar și a ștanței. Cea de-a doua a fost emisă în anul 2008, 3 ani mai târziu, și are o culoare mai închisă, lipsa celor două pensule și o culoare mai închisă a inscripțiilor de pe hârtie.

Așadar, câteva diferențe ale unor ediții diferite ale bancnotei de 10 lei a creat o mare isterie în toată țara. Oamenii s-au panicat degeaba. Este bine că au fost anunțate astfel de cazuri autorităților, însă de această dată este o alarmă falsă.

Citește si: Curs valutar BNR, marți, 19 iulie 2022. Cât costă astăzi un DOLAR?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si