Secretarul Apărării de la Londra, Ben Wallace, a acordat un interviu postului Sky News în cursul dimineții de vineri.

El a spus că Rusia eșuează în „multe zone” în Ucraina și că președintele Vladimir Putin ar putea încerca să schimbe din nou strategia.

Citeste si: Volodimir Zelenski: "Nimeni în lume nu investeşte mai mult în terorism decât Rusia"

„Rușii eșuează în acest moment pe teren în multe zone... Planul A, B și C al lui Putin au eșuat și el ar putea căuta planul D”, a spus Wallace, potrivit Sky News.

"Un stat fascist a invadat Ucraina"

Potrivit oficialului de la Londra, este o cauză nobilă să ajuți Ucraina în acest război, în contextul în care "un stat fascist a invadat un vecin".

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Citeste si: Război Rusia-Ucraina, ziua 155. Ucraina se pregătește să elibereze regiunea Herson. Rușii au capturat o mare centrală electrică

Secretarul britanic al Apărării a amintit crimele de război care au avut loc în invazia Rusiei, violurile, milioanele de refugiați și de ucraineni duși cu forța în Rusia, orașele distruse.

Ucraina a pornit contraofensiva în regiunea Herson

O contraofensivă a trupelor ucrainene din sudul ţării „prinde contur” în jurul oraşului Herson, ocupat, potrivit Ministerului britanic al Apărării (MoD).

În portul sudic Odesa, care a rămas sub control ucrainean pe tot parcursul conflictului, oficialii au declarat că lucrează pentru a relua exporturile de cereale, după ce săptămâna trecută s-a ajuns la un acord cu Rusia.

Forţele ucrainene au folosit noua artilerie cu rază lungă de acţiune pentru a ţinti podurile de peste râul Nipru, iar Ministerul Apărării a declarat că două atacuri recente asupra podului Antonivskiy din Herson au lăsat trupele ruseşti „practic izolate”.

În portul sudic Odesa, care a rămas sub control ucrainean pe tot parcursul conflictului, oficialii au declarat că lucrează pentru a relua exporturile de cereale după ce săptămâna trecută s-a ajuns la un acord cu Rusia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si