Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-un interviu acordat postului american CNN, că Ucraina nu va negocia cu "cei care dau ultimatumuri".

Citeste si: Se clatină Putin. Zeci de deputați municipali din Moscova și Sankt-Petersburg îi cer demisia

Ucraina nu va accepta niciun fel de variantă a "acordurilor de la Minsk", a mai declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu acordat luni jurnalistului Fareed Zakaria.

Citeste si: Descoperire incredibilă în regiunea Harkov după alungarea forțelor ruse

Preşedintele ucrainean a menţionat că nu poate oferi detalii despre acţiunile operaţionale ale Forţelor armate ale Ucrainei pe câmpul de luptă, dar a spus: "Nu vom sta pe loc. Vom continua încetişor să înaintăm constant".

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

"Nu vom mai vorbi cu ei altfel. De îndată ce am rămâne şi am sta, ştiu că unele state ne-ar împinge spre 'procesul de la Minsk'. Vreau ca lumea să înţeleagă, sunt lucruri diferite. O rezolvare diplomatică şi 'Minsk-2-3-5-10' sunt două lucruri diferite.

'Minsk' este o bucată de hârtie goală pentru a oferi Rusiei o pauză înainte de următoarea invazie", a mai declarat Zelenski, citat de Agerpres.

Dmitri Medvedev: "Vom cere capitularea totală a regimului de la Kiev în condiţiile Rusiei"

Fostul premier și președinte rus Dmitri Medvedev a declarat că așa-numitele ultimatumuri ale Rusiei sunt doar "o joacă de copii" faţă de cerinţele din viitor:  

"Un oarecare Zelenski a spus că el nu va angaja un dialog cu cei care dau ultimatumuri. Actualele 'ultimatumuri' sunt o joacă de copii faţă de cerinţele din viitor. Şi el le ştie: capitularea totală a regimului de la Kiev în condiţiile Rusiei", a scris Medvedev pe canalul său Telegram, conform presei ruse.

Citeste si: VIDEO| Zelenski nu vrea negocieri cu Rusia: ”amânarea acestora de către Kiev va complica posibilitatea ajungerii la un acord”

Anterior, ministrul rus de externe Serghei Lavrov afirmase la 11 septembrie că partea rusă nu refuză negocierile cu Kievul, declaraţia sa intervenind pe fondul contraofensivei ucrainene în Harkov, unde forţele ucrainene au străpuns linii de apărare ruseşti şi au eliberat zeci de localităţi, ajungând la frontiera de stat cu Rusia.

Citeste si: Armata Ucrainei preia un oraș din zona Donețk, deși Putin ordonase cucerirea întregii regiuni până la 15 septembrie

Refuzul Ucrainei şi al puterilor occidentale de a recunoaşte controlul Moscovei asupra Peninsulei Crimeea reprezintă o "ameninţare sistemică' pentru Rusia, iar orice atac extern asupra regiunii va provoca un răspuns de tip "Judecata de Apoi', a declarat în luna iulie Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului rus de Securitate.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, noi dezvăluiri despre aventurile extraconjugale ale fostei soții! Dovezile care susțin infidelitatea Larisei Uță: „După ce am confruntat-o, ea a recunoscut”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Condiţiile Rusiei pentru începerea negocierilor includ cedarea provinciilor Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, recunoaşterea Peninsulei Crimeea drept teritoriu rusesc, demilitarizarea Ucrainei şi refuzul Ucrainei de a adera la NATO.

Între timp, Ucraina cere restituirea tuturor regiunilor ocupate de Rusia. Volodimir Zelenski a subliniat că ucrainenii se străduiesc să 'dezocupe' teritoriile ţării.

"Scopul principal al dezocupării este ca să nu i se mai permită Rusiei să continue ocupaţia foarte lentă pe care a început-o în 2014", a afirmat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si