Vasile Dîncu a declarat, în weekendul trecut, că negocierea unor cedări teritoriale reprezintă singura şansă pentru ca Rusia să facă pace cu Ucraina.

"Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită să-şi asume(...) pierderea de teritorii", a declarat ministrul Apărării de la București. 

Citeste si: Angela Merkel anunță "un punct de cotitură” după invazia "brutală" a Rusiei

Vasile Dîncu a sugerat că negocierea cu Rusia trebuie făcută de NATO și SUA deoarece pierderea de teritorii ar fi "o înfrângere prea mare pentru politica" de la Kiev.

Premierul Nicolae Ciucă așteaptă explicații  

"Îl aştept pe domnul ministru să revină în ţară de la ministeriala NATO. Trebuie să avem o discuţie cât se poate de deschisă faţă de opinia dumnealui. Nu este opinia Guvernului şi atunci va trebui să tranşăm foarte clar acest aspect", a declarat joi premierul Ciucă, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Citeste si: Copil de 11 ani, scos după 6 ore de sub dărâmături la Nikolaev. Clădiri distruse de bombele rușilor

stoltenberg vasile dincu

Vasile Dîncu, întâlnire cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

[Sursa foto: Facebook / Vasile Dincu]

S-a cerut demiterea lui Vasile Dîncu de la Ministerul Apărării

USR a solicitat premierului Nicolae Ciucă să-l demită pe Vasile Dîncu din funcţia de ministru al Apărării Naţionale pentru declaraţiile cu privire la războiul din Ucraina.

Citeste si: ONU condamnă anexarea la Rusia a regiunilor din Ucraina

"USR l-a chemat luni, în Parlament, pe ministrul Apărării, pentru a explica ultimele declaraţii cu privire la războiul din Ucraina, însă aşteptăm de la prim-ministrul Nicolae Ciucă să rezolve problema până atunci. Vasile Dîncu nu mai poate fi în fruntea unuia dintre cele mai importante ministere pe timp de război", a transmis joi USR printr-un comunicat de presă.

Ce i-a transmis Klaus Iohannis lui Vasile Dîncu

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că doar Ucraina va decide "când, cum şi ce negociază" în contextul războiului, arătând că aceasta este poziţia oficială a României şi a UE, iar unii politicieni de la noi trebuie să "citească mai frecvent revista presei să afle aceste poziţii".

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, la solicitarea USR, ca ministrul Dîncu să fie invitat lunea viitoare în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora Guvernului".

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si