Acest fapt nu depinde de noroc sau de întâmplare, ci un rol esențial îl are experiența șoferului, care știe să conducă și să își protejeze mașina folosind, de exemplu, cele mai bune tipuri de ulei auto.

Într-adevăr, schimbarea periodică a uleiului este esențială atât pentru a prelungi durata de viață a motorului, cât și pentru a reduce consumul de carburanți și emisia de substanțe poluante.

Principala funcție pe care o îndeplinește un bun ulei auto este lubrifierea pieselor aflate în mișcare, precum diferite pistoane, segmenți, arbore cotit sau biele.

Ca urmare, este evitată uzarea lor prematură, care ar putea fi provocată de supraîncălzire sau de frecare. Astfel, este evitat și riscul de oxidare, coroziune și ruginire a pieselor metalice. Pe lângă această funcție esențială, lubrifianții contribuie și la răcirea motorului.

Citeste si: Noi reguli pentru șoferi, în sensul giratoriu

Mai ales la motoarele vechi și deja uzate, are loc eliberarea în mod constant a unor particule fine de metal, care ar putea ajunge să creeze dopuri și să înfunde filtrul de ulei. De aici se ajunge la riscul de supraîncălzire a motorului și de defectare a mai multor componente ale mașinii. Lubrifiantul potrivit stopează la timp aceste procese dăunătoare, preluând particulele care generează problemele și sporind rezistența fiecărei piese.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Prin urmare, folosirea constantă a unor lubrifianți de calitate este esențială pentru buna funcționare a mașinii pe termen lung. Poți găsi cele mai bune produse în magazinul online Automag.ro, care pune la dispoziția celor interesați zeci de tipuri de ulei de motor, diferențial, pentru cutia de viteze și cutia de transfer sau chiar pentru utilaje agricole.

Citeste si: Știai că poți comanda online tot ce ai nevoie pentru transportul produselor?

„Vecine, tu de unde cumperi un ulei auto de calitate?“ Dialogul surprins în fața unui bloc din Capitală

„Vecine, tu de unde cumperi un ulei auto de calitate?“ Dialogul surprins în fața unui bloc din Capitală

Ulei motor Liqui Moly Top Tec 4310 0W30 5L

Disponibil în canistre de 5 litri, este indicat pentru vehicule cu filtru de particule diesel (DPF). Recomandat pentru mașini Fiat, Peugeot și Citroen, este un ulei auto modern, de ultimă generație, cu conținut de cenușă scăzut, potrivit pentru utilizare pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp și de condițiile meteo.

Combinația de uleiuri de bază parțial sintetice, produse prin tehnologie de sinteză, împreună cu cei mai buni aditivi garantează o protecție excepțională împotriva uzurii, asigurând o lubrifiere rapidă a motorului.

Citeste si: Toate locurile de parcare din Capitală, obligatoriu cu plată. Anunțul lansat de Nicușor Dan

Ulei motor Mobil 1 ESP LV 0W30 1L

Acest tip de ulei auto, disponibil la sticlă cu capacitatea de un litru, este recomandat pentru mai multe modele Ford, Peugeot și Citroen. Realizat dintr-un amestec unic de componente de top, este conceput astfel încât să fie compatibil cu cele mai noi filtre de particule diesel (DPF) și convertoare catalitice pe benzină (CAT).

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: „Dacă ai sub 5.000 de euro pe lună, ești sărac!” Cristina Șișcanu, pusă la zid de internauți după declarațiile controversate despre pragul sărăciei în România- radioimpuls.ro

Citeste si: Uleiul care te ajută să ai un somn profund şi odihnitor. Lidia Fecioru: "Ne ajută să ne calmăm frica de a nu fi auziți și văzuți"- antena3.ro

Tehnologia avansată utilizată în fabricarea sa îi permite să depășească cele mai exigente standarde ale constructorilor auto europeni, americani și japonezi, oferind o protecție excepțională împotriva uzurii motorului în condiții normale sau chiar dintre cele mai extreme. În plus, contribuie la un plus de confort și la economia de combustibil.

Vizitează magazinele de specialitate și vei găsi cu siguranță tipul de ulei auto potrivit pentru mașina pe care o conduci, indiferent că e vorba de Dacia, Ford, Volkswagen, BMW, Mercedes sau de orice altă firmă producătoare!

Citeste si: Când trebuie să trecem la cauciucurile de iarnă în 2022? Amenzi de milioane


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si