RCA plătește tot mai greu despăgubirile către service-urile auto și își impune propriile tarife pentru orele de manoperă care sunt mult mai mici în comparație cu cele cerute în unitățile reparatoare.

Citeste si: Tu cum îți pregătești mașina pentru iarnă? TOP 3 lucruri pe care să le faci înainte de venirea sezonului rece

RCA refuză tot mai multe dosare de daună

Conducătorii auto  se plâng tot mai mult pe rețelele de socializare că au mult de așteptat până la primirea despăgubirii de la cel mai mare asigurator. Unii precizează că nu și-au primit banii în termenul legal, iar alții nu înțeleg de ce le-a fost respins dosarul de daună.

Probleme există și la service-urile auto. Unele dintre ele susțin că liderul pieței RCA nu este acord, în cele mai multe cazuri, cu tarifele cerute de unitățile reparatoare pentru ora de manoperă.

„Lucrul ăsta l-a stabilit RCA dintotdeauna, când a fost vorba de plata despăgubirii. Întotdeauna a plătit cât a considerat. Pentru a-şi maximiza profiturile, nimic altceva. Service-urile, de fapt, finanţează societăţile de asigurări. Noi investim banii în piese, noi plătim forţa de muncă, urmând ca după aceea să ne recuperăm banii", a declarat preşedintele ASSAI, Dan Barbu, pentru o publicație cunoscută.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

"Este o nebuloasă, nimeni nu înţelege. Dacă ai un tarif la o dacie de 200-250 de lei pe oră, el îţi dă 90 de lei, sau 110 lei, că aşa consideră. Dar nu ştim care e calcului lui", a specificat preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu. 

Citeste si: Noi reguli pentru șoferi, în sensul giratoriu

Care sunt tarifele impuse de RCA

Conform datelor service-urilor, asiguratorul plătește între 110 și 140 de lei pentru o oră de manoperă, în condițiile în care media pe piață sare de suma de 250 de lei.

Unele service-uri ale celor mai cunoscute branduri auto percep tarife ce ajung și la 800 de lei pe ora de manoperă. Acestea au început să îi refuze pe șoferii care vin să își repare mașinile în baza poliței acestui asigurator.

Citeste si: Toate locurile de parcare din Capitală, obligatoriu cu plată. Anunțul lansat de Nicușor Dan

„Se ajunge în istanță”

"Se ajunge în instanţă. Majoritatea clienţilor doresc să-şi repare maşina în reprezentanţă, cu piese originale şi să-şi actualizeze cu această ocazie şi toate sistemele de siguranţă", a transmis directorul de daune Marius Constantinescu. 

Din ce în ce mai multe petiții formulate la ASF pe numele liderului RCA, este în creștere. De la media de aproximativ 300 de petiții lunare, în prima parte a acestui an, s-a ajuns la peste 600 în același interval. 

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

RCA gestionează aproximativ jumătate din toate daunele înregistrate în România pe parcursul unui an întreg. În luna august, compania a fost sancționată cu 1.3 milioane de lei de către ASF.

Citeste si: Când trebuie să trecem la cauciucurile de iarnă în 2022? Amenzi de milioane


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si