Liderul PSD, Marcel Ciolacu   a declarat într-o conferinţă de presă faptul că nu a primit de la ministrul Energiei nicio viziune cu privire la preţul energiei.

,,Împreună cu echipele de lucru din interiorul partidului am lucrat la anumite modificări''

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă s-a ajuns la un consens în coaliţia de guvernare cu privire la ordonanţa pe energie. 

"Politica pe energie o face Ministerul Energiei. Eu, până în acest moment, de la ministrul Energiei nu am primit nicio hârtie sau nicio viziune în ceea ce priveşte preţul la energie şi care este abordarea pe anii următori.

Citeste si: Marcel Ciolacu, întâlnire la Berlin cu Olaf Scholz: „Am prezentat dorința PSD''

Şi atunci, împreună cu echipele de lucru din interiorul partidului am lucrat la anumite modificări, categoric în zona de reglementare a preţului pe energie, repet, pe o perioadă determinată", a declarat liderul PSD.

Săptămâna aceasta va avea loc o întâlnire a liderilor coaliției

Potrivit lui Marcel Ciolacu, unele dintre propunerile social democraţilor privind respectivul act normativ au fost dezbătute cu premierul Ciucă. De asemenea, acesta a adăugat că săptămâna aceasta va avea loc o întâlnire a liderilor coaliţiei şi cu experţi în domeniul energiei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

"Dintre aceste propuneri, unele au fost discutate de către mine şi domnul prim-ministru, nu am avut o discuţie finală, sunt ferm convins că săptămâna aceasta, şi împreună cu preşedintele Kelemen Hunor, vom avea o întâlnire aplicată şi cu experţii pe aceste modificări. Ce pot să vă spun şi sper să nu deranjez pe nimeni, în ceea ce priveşte principiile am picat de acord. Principiile de modificare a legislaţiei.

Multe dintre ele au venit chiar şi de la operatori. Acum au venit şi operatorii, vorbesc aici de distribuitori şi furnizori.(...) Toate vor intra în vigoare cu 1 ianuarie, pentru că atunci când faci construcţia bugetului, vii în ea şi cu măsurile de compensare pe energie, vii şi cu pensiile, vii şi cu salariile şi cu mărirea salariului minim, vii pe anul bugetar viitor", a declarat liderul social democrat.

Mai mult de atât, acesta a menţionat faptul că bugetul ţării pentru anul viitor este gândit foarte bine.

"Premieră este faptul că din luna septembrie vorbim de aceste modificări, dar e prima dată când s-a luat în serios asta şi gândim foarte bine bugetul pe anul viitor", a declarat Marcel Ciolacu.

Citeste si: Marcel Ciolacu, despre creșterea pensiilor: „Nu cred că ar fi crescut pensiile anul acesta dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare”

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si