Un număr mare de angajați Twitter, inclusiv unii implicați în politicile publice ale companiei și în activitățile de moderare a conținutului, au fost concediați vineri de Elon Musk, transmite Politico.eu.

Angajații Twitter s-au trezit vineri că nu se mai pot conecta la cont

Elon Musk anunțase că vrea să restructureze rețeaua de socializare, dar nimeni nu se aștepta ca el să procedeze atât de rapid.

Citeste si: Primul lucru făcut de Elon Musk după petrecerea de Halloween: a concediat toți directorii de la Twitter

Mulți dintre cei care și-au pierdut locul de muncă s-au trezit că nu mai pot să acceseze datele de conectare ale companiei pentru conturile de Twitter.

Asta s-a întâmplat, joi seară, fără ca angajații concediați să fi fost informați în prealabil că le-au fost reziliate contractele, potrivit unui fost angajat care a vorbit cu Politico sub condiția anonimatului.

Jumătate dintre angajații Twitter, dați afară?

Concedierile urmează unui e-mail intern care a circulat joi la Twitter adresat zecilor de mii de angajați ai companiei din întreaga lume că vor fi informați prin e-mail pe 4 noiembrie dacă rămân sau nu în companie.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Au existat speculații că până la jumătate din forța de muncă globală a Twitter și-ar putea pierde locurile de muncă, potrivit Bloomberg.

Twitter avea aproximativ 7.500 de angajaţi înainte de preluarea de către Musk.

"A fost carnagiu" la Twitter

La Dublin, sediul european al Twitter, angajații care au vorbit cu publicația Irish Times au descris situația drept un „carnagiu”, în care disponibilizările sunt „aleatorii și fără discriminare”.

Un fost director Twitter din Regatul Unit a declarat pentru Politico că oamenii împărtășeau mesaje frenetice pe WhatsApp colegilor, încercând să strângă cele mai recente informații despre cine a fost concediat – și cine se afla încă la companie.

E-mailul trimis joi de Musk anunța că, „pentru a ajuta la asigurarea siguranţei” angajaţilor şi a sistemelor Twitter, birourile companiei „vor fi închise temporar, iar accesul pentru toate legitimaţiile companiei va fi suspendat”.

Elon Musk și-a încheiat e-mailul recunoscând că va fi „o experienţă incredibil de dificilă”.

În presă au apărut informaţii potrivit cărora Musk ar avea de gând să concedieze până la jumătate din personalul companiei după ce a achiziţionat-o săptămâna trecută pentru 44 de miliarde de dolari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si