România nu a scăpat de scumpiri, nici pe departe. Scumpirile fac un pas în față și ajung de această dată la industria dulciurilor. Astfel, analiștii anunță scumpiri de până la 25%.

Citeste si: Vită românească scumpă, dar gustoasă

Cât costă o felie de tort: înainte și după scumpire

Anul trecut, o felie de tort ce cântărea 100-150 de grame costa 20 de lei.

în prezent, cei care iubesc dulciurile vor fi nevoiți să scoată din portofel suma de 25 de lei. Un scenariu și mai sumbru ne spune că la finalul acestui an este posibil ca aceștia să scoată chiar și 30 de lei.

Comercianții și producătorii se luptă cu scumpirile  atât cât pot. Aceștia reduc cantitățile, orele de program, ori chiar folosesc cât mai puțin utilajele speciale.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Pregătiri pentru sărbătorile de Crăciun: Cât va costa un brad artificial, în comparație cu unul natural?

Materia primă pentru dulciuri s-a scumpit mult

Potrivit INS, zahărul și uleiul sunt cu 50% mai scumpe, iar făina și untul sunt cu 35% mai scumpe.

„În fiecare an de sărbători noi facem aici cozonaci şi într-adevăr, dacă facem comparaţie cu anul trecut, preţul la materia primă pentru cozonac s-a dublat. Prin urmare, acest lucru se va reflecta şi în preţul produsului finit” a explicat Medeea Piron, proprietar cafenea, pentru un post de televiziune cunoscut.

La nivelul Uniunii Europene, preţul zahărului este de aproape trei ori mai ridicat față de anul trecut.

Citeste si: Vita, scumpă și la preț și la vedere

Cu cât s-au scumpit produsele pentru cofetărie

Potrivit datelor INS, produsele pentru cofetărie s-au scumpit semnificativ. Astfel, zahărul a ajuns cu 50% mai scump, Uleiul cu 47% mai scump, făina o găsim la rafturi cu 35% mai scumpă și, de asemenea, untul a atins pragul de 34% scumpire.

Citeste si: Toaleta publică, mai scumpă decât un apartament cu 2 camere. Primăria care vrea să achiziționeze 28 de exemplare de acest fel


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si