Comentariile soldaților ruși au fost făcute într-o scrisoare adresată guvernatorului lor regional, citată de publicația  Daily Mail

Citeste si: Începe bătălia pentru orașul Herson. "Rușii ne pregătesc o capcană", spun oficialii de la Kiev

Militarii ruși susțin că 300 de pușcași marini ruși au fost uciși sau răniți în timpul a patru zile de lupte în estul Ucrainei.

Soldații din batalionul 155 Infanterie Navală al Rusiei au mai spus că numărul mare de victime a fost rezultatul "planificării catastrofale" făcute de comandanții ruși.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Generalii incompetenți îi trimit pe soldații ruși la "moarte sigură"

Vinovații pentru moartea rapidă a pușcașilor marini ar fi doi generali ruși: Rustam Muradov și Zurab Akhmedov.

Citeste si: Patriarhul Kirill spune că existența Rusiei este în pericol, la fel cum scrie în doctrina nucleară a lui Putin

Soldații au susținut că acești comandanți ruși și alții „ascund” haosul din regiunea Donețk și „minimează numărul de pierderi de teamă să nu fie trași la răspundere”.

Soldații sper ca mesajul lor să ajungă la Putin

Militarii din marina rusă au cerut în scrisoarea lor ca lui Vladimir Putin să i se spună personal despre presupusul masacru și să înființeze o comisie militară independentă.

Scrisoarea vine în momentul în care imaginile par să arate mii de soldați ruși mobilizați care organizează o revoltă împotriva generalului lor pentru că i-a trimis în prima linie cu lipsă de provizii și echipamente.

Citeste si: Volodimir Zelenski a vorbit despre situația din Doneţk: ”În ciuda pierderilor, continuă să-şi împingă soldaţii mobilizaţi şi mercenarii către moarte”

Generalul-maior Kirill Kulakov, în vârstă de 53 de ani, s-a confruntat cu scandările „ieșiți de aici”, „rușine să vă fie” și „jos regimul lui Putin”, în timp ce mii de bărbați mobilizați s-au alăturat unui protest la baza lor de antrenament din orașul Kazan, din sud-vestul Rusiei, cu o noapte înainte de a fi trimiși în prima linie.

Soldații care au condus revolta le-au spus superiorilor că nu pot lupta pentru că au îndurat săptămâni de lipsă de apă și rații mici de hrană- iar acum urmau să fie trimiși în luptă cu „mitraliere ruginite din anii 1970”.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si