Suntem extrem de norocoși că trăim în Europa, un continent cu o istorie foarte bogată, care are orașe pitorești, cu facilități moderne, ideale pentru vacanțe scurte de 2-3 zile, cât să-ți reîncarci bateriile. Marele avantaj este că poți ajunge în cele mai multe dintre ele în cel mult 2-3 ore de zbor, astfel că vei câștiga timp prețios pentru tine. Frica de avion poate fi și ea învinsă și există mai multe metode în această direcție.

Noi îți spunem doar că statisticile arată că zborurile cu avionul sunt cele mai sigure metode de transport și asta ar trebui să conteze.

În Europa sunt zeci de orașe care merită vizitate, dar noi venim cu 7 destinații ideale pentru un city-break. Iată care sunt acestea:

Roma, Italia

Capitala Italiei este poate cel mai turistic oraș din Europa, iar prețurile sunt destul de accesibile. Poți prinde oferte foarte bune la bilete de avion, în funcție de perioada pe care o alegi, posibilitățile de cazare sunt foarte variate, iar la o serie de obiective de vizitat,, intrarea este gratuită. Roma are o istorie extrem de bogată și la tot pasul vei întâlni câte ceva de văzut și de vizitat. Pe lângă asta, este și un oraș cu un vibe aparte, care îți transmite energie și bună dispoziție, iar mâncarea pe care o cumperi chiar și de la chioșcurile de pe stradă este delicioasă.

Roma este o idee bună pe tot parcursul anului, chiar și iarna, pentru că are o climă mai blândă decât cea cu care suntem noi obișnuiți.

Barcelona, Spania

Este o destinație extrem de populară și pe bună dreptate, pentru că Barcelona îmbină într-un fel unic vechiul cu noul. Este un oraș plin de culoare, cu o arhitectură unică, unde poți face și plajă, dacă alegi să-l vizitezi în sezonul cald.

Barcelona este genul de oraș de care te vei îndrăgosti iremediabil și în care îți vei dori să te întorci oricând.

Citește și: Top cinci destinații de vis pentru un city break în această toamnă

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Care este cel mai bogat candidat la Președinție. Cine are lingouri de aur și ce dar a primit George Simion la botezul copilului- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Paris, Franța

Capitala Franței este, într-adevăr, o comoară. Pe lângă istoria extrem de bogată și puncte culturale nenumărate, Parisul este un oraș pitoresc, cu multe zone de promenadă și parcuri, unde se află unele dintre cele mai emblematice obiective din lume. Dacă vrei să vezi tot ce are de oferit Parisul, ți-ar trebui chiar mai multe city- breakuri sau o vacanță mai lungă:)

Praga, Cehia

Capitala Cehiei este un oraș fermecător, adesea comparat cu Viena. Poți vizita castelul Praga, podul Carol, catedrale, dar și obiective inedite, cum ar fi Casa dansatoare sau Strada de aur. Evident, lista obiectivelor este mult mai vastă:) Praga a devenit și o destinație culinară foarte apreciată în ultimii ani.

Florența, Italia

Florența, capitala Toscanei, este unul dintre cele mai frumoase orașe din Italia, cu nenumărate atracții turistice, istorice, artistice și arhitecturale.

Aici găsești o parte importantă din patrimoniul artistic italian, iar centrul istoric al Florenței este înscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO, așa că și doar o simplă plimbare pe străzile de aici este o experiență în sine. Lista obiectivelor de vizitat din Florența este atât de lungă, încât vei avea nevoie de o vacanță mai lungă.

Citește și: Centrul istoric, destinație de vacanță

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Horoscop de weekend, 19-20 octombrie 2024: Zodia care o să îndure adevărate drame și greutăți. Această durere îi „pune capac”, ajungând în pragul disperării- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Berlin, Germania

Capitala Germaniei este un oraș cu o istorie bogată și interesantă, însă este și foarte modernă și cosmopolită, cu o viață de noapte vibrantă. Este o destinație de city-break apreciată în mod special de tineri, pentru că are nenumărate posibilități de divertisment.

Budapesta, Ungaria

Dacă locuiești în vestul țării, poți ajunge în capitala Ungariei foarte repede și cu mașina. Budapesta este un oraș superb, cu o arhitectură senzațională, care are un farmec aparte atunci când îl admiri făcând o plimbare cu barca pe Dunăre. Este renumit pentru podurile sale și pentru băile termale, iar mâncarea pe care o descoperi în restaurante este o atracție în sine.

Acestea sunt sugestiile noastre pentru un city-break reușit, însă pe European Best Destinations vei descoperi și alte idei pentru un weekend de neuitat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si